Cum șă faci bomboane cu fistic și ciocolată

Cum șă faci bomboane cu fistic și ciocolată

Ingrediente:

* 200 g fistic
* 5–6 curmale mari (sau 100 g curmale fără sîmburi)
* 100 g iaurt grecescesc
* 100 g ciocolată neagră topită (pentru glazură)

Cum se prepară:

1. Mixează fisticul și curmalele într‑un robot de bucătărie până obții o pastă omogenă.
2. Adaugă iaurtul grecesc și amestecă până devine o compoziție cremoasă.
3. Modelează mici biluțe din compoziție și așază‑le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
4. Congelează‑le timp de cel puțin 4 ore, până se întăresc complet.
5. Topește ciocolata neagră și scufundă fiecare bilă înghețată pentru a o glazura complet.
6. Lasă bomboanele glazurate să se întărească la frigider înainte de servire.

Sursa: TastyIri Reels

Alte articole interesante...

Cele mai neobișnuite arome descoperite în cafeaua de specialitate
Pentru mulți, cafeaua este sinonimă cu o băutură amară, poate ușor dulce dacă se adaugă […]
Ce tip de cafea ți se potrivește în funcție de personalitate
Cafeaua a devenit de mult mai mult decât o simplă băutură – este o extensie […]
Ilustratie abstracta cu ciocolata si titlul Cum sa faci Fondant de ciocolata rapid
Ingrediente: * 1 lingură de făină * 80 g ciocolată topită * 1 ou * […]
Ilustratie abstracta inspirata de Snickers de casa, cu nuante de ciocolata si caramel si titlul articolului scris cu alb
Ingrediente necesare: • 1 banană coaptă • 80 g ciocolată neagră • 1 lingură unt […]
Ilustrație abstractă cu batoane de lămâie congelate
Ingrediente necesare: • Pentru bază: 1 cană nuci mixte (fistic, migdale) și 8 curmale moi […]
Prăjitură Lava cake
Ingrediente: 1 lingură de făină 20 g ciocolată topită 1 ou 1 pătrățel de ciocolată […]
Cum să gătești rulouri de pui cu brânză
INGREDIENTE: 450 g carne de pui tocată 3 linguri de brânză cremă 2 mâini de […]
Cum se face coliva
Dragii mei, coliva este o mâncare cu multă însemnătate, făcută cu suflet și rugăciune, mai […]
Copyright 2025 © Explicativ.ro