fbpx
Ce înseamnă semințe de legume de calitate

Ce înseamnă semințe de legume de calitate?

Semințele de calitate sunt o promisiune, o perspectivă pentru cele mai bune recolte, punctul de plecare pentru un lung proces. În mod evident, în acest proces, intră pregătirea solului, condițiile de temperatură, prezența unui anumit grad de umiditate, gradul de însorire, îngrijirile aduse de grădinar...

Și totuși, semințele de legume de pe Agrinin, de înaltă calitate, sunt de bază, un fundament pentru a evita neplăcerile și pentru a te bucura de o recoltă de calitate. Astfel că, semințele de legume pe care le găsești aici, sunt un gaj al unei producții de legume viguroase, savuroase și sănătoase.

Semințe bio, reproductibile,hibride, F1... ce înseamnă mai exact?

Dacă te vei uita pe un pachet de semințe de legume, poate că nu te vei descurca. Pe lângă etichetele cunoscute sau unele certificări, mai apar și unii termeni precum semințe reproductibile sau hibride F1. În spatele acestor termeni se ascund cel mai adesea modele economice diferite.

Semințele bio, sunt un gaj al calității. Semințele bio provin de la plantele mamă cultivate în producție bio, care respectă mediul și omul. Aceste semințe sunt garantate astfel fără produse fitosanitare de sinteză, fără coloranți sau fără organisme modificate genetic. Nu au trecut de asemenea prin niciun tratament atunci când au fost recoltate, în timp ce semințele tradiționale, recoltate în mod convențional pot să fie tratate pentru a se ameliora conservarea lor, transportul sau rezistența la boli. Alegând semințe de legume bio, poți avea certitudinea că doar materii naturale au fost folosite pentru a îmbogăți solul sau pentru a îngriji plantele.

Semințele reproductibile sunt semințele care asigură o producție identică cu planta mamă, de-a lungul sezoanelor. O sămânță reproductibilă, este cea care va înregistra în patrimoniul său genetic tot ceea ce face mediul său, adică solul, climatul, umiditatea.... lucruri pe care le va transmite generațiilor viitoare.

Semințele hibride F1. Este bine de precizat sau de amintit că semințe hibride nu înseamnă semințe modificate genetic. Semințele hibride provin din două plante diferite care sunt intersectate pentru a obține o nouă varietate. Hibridarea poate să fie perfect naturală sau să fie provocată de către om. Este și cazul semințelor hibride F1 care sunt create pentru a se ameliora calitățile gustative, rentabilitatea sau rezistența unei varietăți.

Se pot obține chiar semințe hibride bio

Unii specialiști vor spune că acest tip de semințe dau naștere unor fructe sau legume standardizate, cu siguranță frumoase, dar fără savoare, alții apreciază rezistența lor la boli, productivitatea, culoarea sau mărimea obținută.

Orice ar fi, principalul defect al acestor tipuri de semințe rămâne non – reproductbilitatea lor. Este inutil deci să recoltezi semințe din aceste plante pentru a le replanta. Nu păstrează astfel caracteristicile unei plante de la o generație la alta. Sunt semințe cu folosire unică care se pot folosi doar un singur sezon.

Dar, semințele de calitate, trebuie să fie într-o stare de sănătate perfectă și total fără boli. Din acest motiv, este foarte important să fie recoltată de pe o plantă perfect sănătoasă. Dacă o sămânță va fi recoltată exact la maturitate, la apogeu, dar și în cele mai bune condiții, va avea cea mai mare putere germinativă.

Alte articole interesante...

Atunci cand visezi o pisica blanda, poate insemna multe lucruri diferite in functie de contextul […]
Ce înseamnă când visezi golirea intestinului? Ai visat recent că te aflai într-o situație neobișnuită […]
style="text-align: center;">Despre senzația de a-ți auzi pulsul în ureche Cu siguranță ai întâlnit situația în […]
cand iti curge sange din nas Atunci când te confrunți cu situația în care îți […]
Cand un dinte cade, acesta poate fi un eveniment obisnuit in dezvoltarea si cresterea copilului. […]
Visele cu plangand - semnificatii Visele cu plangand - semnificatii In lumea viselor, totul devine […]
Vise cu ielele Vise cu ielele Ielele sau zânele sunt creaturi mitologice feminine din folclorul […]
Codul HTML este un limbaj de marcăj folosit pentru a crea pagini web. Astăzi, vom […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro