fbpx
Ce inseamna LOL

Ce inseamna lol

In special in cazul mesajelor de pe internet se folosesc numeroase abrevieri. Acestea sunt deseori utile atunci cand se scrie un text lung, dar si atunci cand se doreste sa se transmita anumite sentimente. Asadar, printre cele mai populare abrevieri se numara si “lol” care este extrem de utilizat de catre majoritatea tinerilor si adultilor. In cazul in care nu stiai ce inseamna aceasta abreviere, este bine de stiut faptul ca “lol” este prescurtarea de la “laughing out loud” sau anumite cazuri, de la “laugh out loud”. In traducerea in romana, lol inseamna “a rade in hohote” sau “hohote de ras”. Acest acronim a aparut pentru prima data in anii ’80 si era folosit atunci cand cineva spunea ceva plin de umor, mai ales in conversatiile de pe Internet.

Cu toate acestea, semnificatia “lol” s-a schimbat de-a lungul anilor, iar in ziua de astazi oamenii il folosesc pentru a transmite alte sentimente. Asadar, atunci cand se foloseste “lol” in chat, nimeni nu se asteapta ca cineva sa rada. Totusi, acesta de cele mai multe ori indica un zambet sau un usor amuzament.

Cand se foloseste “lol”?

De cele mai multe ori, abrevierea este folosita ca si interjectie, insa in limba engleza acesta poate fi folosita inclusiv ca si verb. Totusi, acest lucru nu se aplica si in limba romana, unde internautii folosesc lol doar cu rolul de a marca amuzamentul. In prezent “lol” se scrie atat cu majuscule, cat si cu minuscule. In momentul in care se folosesc majuscule, acest lucru subliniaza faptul ca incerci sa indici ca razi cu voce tare, in timp ce utilizarea minusculelor poate insemna si faptul ca te amuzi de ceva. Este important de stiut faptul ca o astfel de prescurtare nu este utilizata in comunicarea formala, fapt pentru care nu exista anumite reguli cu privire la modul de utilizare in comunicarea  informala.

Totusi, lol poate fi folosit inclusiv in comunicarea verbala, fata in fata, insa poate crea cu adevarat o situatie contradictoriu, in special atunci cand spui ca razi, dar nu faci acest lucru. Asadar, in functie de modul in care comunici, semnificatia “lol” poate sa se schimbe. Asadar, in limba vorbita, lol poate insemna:

  1. Nu am nimic de adaugat
  2. Nu te aud, dar nu vreau sa inchei discutia
  3. Afirmatia ta nu are umor, insa ma voi preface ca rad
  4. Mi-am facut un tic de a folosi lol oricand

Mai mult de atat, in conversatia scrisa, acest acronim poate sa insemne:

  1. Nu urmaresc ceea ce scrii, dar incerc sa par atent
  2. Nu ai umor
  3. Este o modalitate de a imi incheia propozitiile folosind “lol”.

Asadar, se poate observa faptul ca in zilele de astazi semnificatia acronimului a capatat inclusiv valenta negativa, astfel incat nu este tocmai recomandat sa fie folosit oricand. Acest lucru poate cauza si reactia negativa din partea persoanei cu care comunici.

Totusi, in cazul in care vrei sa ii arati persoanei de langa tine ca te amuzi cu adevarat, poti sa folosesti inclusiv emojiurile.

Alte articole interesante...

Vise cu ielele Vise cu ielele Ielele sau zânele sunt creaturi mitologice feminine din folclorul […]
Codul HTML este un limbaj de marcăj folosit pentru a crea pagini web. Astăzi, vom […]
Dacă te-ai visat mireasă și îți dorești să afli mai multe, este posibil să fi […]
Inseamna ca trebuie sa fii atent la semnalele pe care ti le transmite pielea capului […]
Daca iti intra un porumbel in casa, acesta poate fi un semn al unui mesaj […]
Cand visezi baiat, acest lucru poate trezi o multime de emotii si senzatii contradictorii in […]
Orhideea in vise Visele si semnificatia lor Cand vine vorba de vise, fiecare dintre noi […]
Scurgerile maronii - tot ce trebuie să știi Când vine vorba de sănătatea femeilor, există […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro