Cu siguranță că ai auzit deja de foarte multe ori această expresie. Sau poate că ai primit recent un mesaj, un meme sau un videoclip cu această expresie.

LMAO – Laughing My Ass Off este o expresie folosită destul de des de internauți pentru a exprima o criză de râs. I-a luat încet dar sigur locul celebrului LOL și are și forma LMAO, Laughing My Ass Off. Se folosește deci atunci când vrei să arați că ești foarte amuzat sau râzi foarte mult la ceva. Ar putea fi varianta din română pentru mor de râs sau nu mai pot de râs.

Expresia LMAO și-a făcut apariția prin anii 1990, apariția sa fiind legată de dezvoltarea serviciilor de Internet precum IRC. Prima definiție a acesteia în Urban Dictionary a apărut în anul 2002, mult mai repede decât alte inițiale pe care le știm acum și le folosim.

Acronimul a devenit în cele din urmă obișnuit sau chiar banal în fiecare parte a internetului, mai ales pe măsură ce aplicațiile de mesagerie instant și SMS au crescut în popularitate. În zilele noastre, LMAO face parte din vocabularul unui utilizator mediu de internet.

LMAO în cultură

Datorită popularității sale, există multe meme-uri și tendințe ale culturii pop care folosesc LMAO și variantele sale.

Cea mai populară dintre acestea este un meme din 2016 numit Ayy LMAO. Această imagine Macro prezenta o imagine a unui străin cu textul „Ayy lmao” dedesubt pentru un efect umoristic. Datorită popularității meme-ului, expresia în sine a intrat în uz obișnuit. Până în prezent, mulți oameni spun cu voce tare „Ayy lmao” pentru a transmite entuziasm sau interes pentru ceva.

Pentru o vreme, o formație care a devenit virală și-a luat numele de la acest acronim. LMFAO a fost un duo de dans electronic care a fost activ din 2006 până în 2012, ceea ce coincide aproximativ cu intrarea termenului în cultura pop. Grupul a lansat „Party Rock Anthem”, care a devenit una dintre cele mai bine vândute melodii din toate timpurile.

LMAO a intrat și în limba vorbită, mulți oameni spunând „lmao” atunci când găsesc ceva amuzant în loc să râdă. Cuvântul este de obicei pronunțat ca „la Mao” sau ceva similar.

Cum se folosește LMAO

Dacă dorești să utilizezi LMAO sau LMFAO pe cont propriu, folosește-l atunci când dorești să exprimi ceva de  râs, amuzant. Poate fi singur sau poate fi asociat cu alte expresii de râs, cum ar fi gif-uri sau emoji. Deoarece acronimul este relativ informal, evită să îl utilizezi în situații mai formale precum reuniunile de afaceri sau e-mailuri. Salvează-l pentru conversații personale, cum ar fi cele cu prietenii tăi.

Iată câteva modalități prin care poți utiliza LMAO:

„LMAO L-ai văzut pe tipul ăla alunecând pe o coajă de banană?”

„Este unul dintre cele mai amuzante lucruri pe care le-am văzut vreodată lmao”.

„LMFAO, nu, nici vorbă!”

„Omule, cămașa ta este invers, LMFAO.”

Este vorba deci despre o expresie la modă pentru a exprima ceva amuzant, un lucru care sună destul de interesant și pe care toată lumea îl folosește.

Ai aflat Ce înseamnă LMAO? Dă vorba mai departe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.