fbpx
Ce inseamna hibrid

Ce inseamna hibrid

De la o perioada la alta tehnologia evolueaza considerabil, fapt pentru care este extrem de usor sa vezi pe strazi inclusiv masini hibride. Probabil ca te-ai intalnit cu un astfel de termen deseori, lucru care poate sa creeze confuzie mai ales in randul persoanelor care nu stiu semnificata unui astfel de termen.  In cazul in care ai intalnit un astfel de termen, mai ales in descrierile masinilor, dar si in anumite articole, dar nu stii ceea ce inseamna, in acest articol iti vom prezenta toate informatiile necesare, pentru ca tu sa stii cu exactitate semnificatia cuvantului hibrid, ca ulterior sa il poti folosi corect.

Tehnologia din ziua de astazi

In ziua de astazi, mai ales in cazul pietii auto, exista diferite tipuri de automobile ce utilizeaza acest termen in diferite moduri. Pentru a putea intelege mult mai bine ce inseamna o astfel de tehnologie, tot ceea ce trebuie sa stii este ca hibridul reprezinta un automobil care are doua sau chiar mai multe motorizari ce sunt utilizate mai ales pentru propulsie. Acestea sunt utilizate separat sau chiar impreuna pentru o performanta mult mai ridicata in timpul utilizarii autovehiculului.

Pentru a intelege mult mai bine cum functioneaza astfel de autovehicule, iata ce trebuie sa cunosti, inclusiv clasificarea acestora.

Micro-hibrizii

Acestea sunt automobile ce prezinta un sistem de tip start-stop, care ofera inclusiv posibilitatea de a o opri motorul, mai ales atunci cand se stationeaza in fata unui semafor sau chiar in aglomeratie. In acest mod, se va evita cu succes utilizarea motorului in mod inutil. Astfel ca, masinile care prezinta o astfel de tehnologie dispun si de baterie extrem de performanta.

Mild Hibrid

De cele mai multe ori, aceste automobile, care sunt totodata comercializate inclusiv sub numele de mildhybrid, pun la dispozitie si sistemul starter-generator care este integrat si care de cele mai multe ori poate sa inlocuiasca atat demarorul, dar si alternatorul, fapt pentru care asista motorul, in special la pornire, dar si in momentul in care se pleaca de pe loc. In acest mod, consumul carburantilor scade considerabil, cu pana la 15%.

Full Hibrid

In prezent, masinile full hybrid sunt cele mai apreciate, datorita faptului ca acestea utilizeaza atat benzina sau motorina, precum si modul electric. Totusi, este bine de mentionat si faptul ca astfel de masini nu se pot incarca la priza, dar sunt extrem de utile pentru distantele scurte. Mai ales pe astfel de distante se poate folosi modul electric, cum ar fi parcarea, dar si anumite stradute care sunt destul de scurte. Totodata, modul electric este folosit chiar si in cazul pornirilor de pe loc.

In cazul acestor masini, este important de mentionat si faptul ca incarcarea se face in mers.

Plug – in

De cele mai multe ori, modelele plug in utilizeaza doua motoare, anume unul care este complet electric si cel de-al doilea care este un motor termic. Comparativ cu modelul mentionat anterior, un astfel de automobil poate fi incarcat si la priza.

De altfel, masina functioneaza precum una full hibrid, doar cu mica diferenta ca se poate incarca la priza.

Alte articole interesante...

Ce înseamnă Socheres
"Socheres" este un termen din limba romani, limba vorbită de populația romă (sau romani). În […]
Ziua muncii
Ziua Muncii, cunoscută și sub numele de Ziua Internațională a Muncitorilor, este o sărbătoare anuală […]
Ziua națională a României
Ziua Națională a României este sărbătorită în fiecare an pe 1 decembrie. Această zi comemorează […]
Ziua pământului
Ziua Pământului este sărbătorită anual pe 22 aprilie și marchează aniversarea nașterii mișcării ecologiste moderne, […]
Ziua internațională a femeii
Ziua Internațională a Femeii, sărbătorită pe 8 martie în fiecare an, este o zi globală […]
Ziua îndrăgostiților
Ziua Îndrăgostiților, cunoscută și sub numele de Sfântul Valentin, este sărbătorită pe 14 februarie în […]
Dacă ai visat lilieci... Poate te-ai gândit întotdeauna că visul cu lilieci are o semnificație […]
Limba Galbena: Cauze si TratamenteIn medicina, culoarea limbii poate oferi indicii importante despre starea de […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro