fbpx

In momentul in care ti se zbate un ochi, in credintele populare se considera ca acesta este un semn ca se va intampla ceva. De cele mai multe ori se crede ca in momentul in care ochiul drept se zbate, acesta este un semn bun, totusi in cazul in care se zbate ochiul stang, acest lucru inseamna ghinion. Mai mult de atat, batranii credeau ca atunci cand ochiul stang se zbate, un deces va avea loc intr-o perioada scurta de timp sau pur si simplu o sa intampini o perioada dificila in viata ta.

Simbolistica

De altfel, este important de stiut faptul ca in functie de ora, faptul ca ti se zbate ochiul poate sa insemne diferite lucruri.

  • Daca ti se zbate ochiul incepand cu 11 seara, pana la 1 dimineata poate sa insemne urmatoarele lucruri:

Ochiul stang: vei avea musafiri

Ochiul drept: vei primi o invitatie la petrecere

  • Daca ti se zbate ochiul in intervalul 1 dimineata si 3 dimineata:

Ochiul stang: ai o grija cu privire la un viitor eveniment

Ochiul drept: o persoana se gandeste la tine

  • Daca ti se zbate ochiul incepand cu 3 dimineata, pana la 5 dimineata:

Ochiul stang: vei primi o vizita

Ochiul drept: un eveniment te va bucura enorm

  • Daca ochiul ti se zbate in intervalul 5 dimineata si 7 dimineata:

Ochiul stang: o persoana speciala te va vizita

Ochiul drept: este un semn bun

Cauze medicale

Totusi, senzatia ca un ochi ti se zbate poate avea inclusiv si diferite cauze medicale, iar de cele mai multe ori printre acestea se numara si:

Oboseala – un semn clar al oboselii este reprezentat de senzatia ca ochiul ti se zbate. Acest lucru poate fi cauzat de lipsa de somn sau de o calitate a somnului mult prea slaba, care va duce la aparitia spasmelor ale muschilor fetei si implicit a muschilor din jurul ochilor. Aceste spasme vor disparea in momentul in care te vei odihni in mod corespunzator, aproximativ 7 – 8 ore pe seara.

Deshidratarea – lipsa de lichide din corp va putea duce la aparitia spasmelor musculare, iar acest lucru poate afecta inclusiv muschii din zona ochilor. Intotdeauna muschii vor avea nevoie de electroliti, dar si de apa, pentru a putea functiona in parametrii optimi. Totusi, in cazul in care hidratarea este neglijata, acest lucru va duce la aparitia de senzatie a ochilor care se zbat in continuu.

Stresul – aceasta afectiune care afecteaza atat tinerii, cat si adultii. Un simptom al stresului este intotdeauna oboseala, care afecteaza in mod direct muschii. Asadar, pentru a putea rezolva rapid o astfel de problema, tot ceea ce trebuie sa faci este sa elimini din viata ta factorii de stres la care esti supus in fiecare zi.

Deficitul de vitamine si mineralepentru a putea functiona in parametrii optimi, organismul are nevoie intotdeauna de vitamine si minerale. Totusi, in cazul in care apare un deficit in raportul de vitamine si minerale consumat, pot sa apara spasmele musculare si, implicit, senzatia ochilor care se zbat.