fbpx
Ce inseamna cand pisica sta pe tine

Ce inseamna cand pisica sta pe tine

Multe persoane au pisici ca si animale de companie, fapt pentru care acesti mici blanosi se gasesc in marea majoritate a locuintelor. Probabil vei observa ca anumite pisici sunt prietenoase, in timp ce altele sunt destul de salbatice si nu vor sa fie atinse, in special de catre straini. Asadar, in momentul in care te duci in vizita la un prieten care are pisici, nu fii intotdeauna sigur ca veti deveni rapid cei mai buni prieteni. In anumite situatii chiar veti deveni dusmani.

Totusi, in anumite situatii chiar vei observa ca pisica va veni si se va aseza pe tine. Daca acest lucru are loc, iata ce trebuie sa stii:

Un semn de afectiune

In momentul in care pisica ta sau pisica unei cunostinte prefera sa se aseze pe tine, acest lucru inseamna totodata faptul ca animalutul se simte confortabil cu tine. Asadar, in astfel de momente este important sa nu o deranjezi si chiar sa ii oferi afectiune, daca te lasa. Mai mult de atat, atunci cand o pisica se asaza pe tine, acest lucru poate sa insemne si faptul ca doreste afectiune.

De cele mai multe ori este important sa o oferi. Totusi, daca nu este pisica ta, mai intai incearca sa o mangai usor. In acest mod, pisica va sti ca nu are de ce sa se sperie. In cazul in care te maraie, ar fi timpul sa te opresti, din cauza ca exista riscul sa fii ranit. In cazul in care pisicii ii place sa fie mangaiata, atunci acesta este un semn ca te place si chiar ati devenit prieteni.

Este important de retinut ca pisicile nu sunt animale care se bucura la fel de tare precum cainii, iar de cele mai multe ori au propria modalitate de a-si arata afectiunea. Astfel ca este important sa te apropii incetul cu incetul de ele.

Siguranta

Pisicile nu se asaza intotdeauna pe oricine, fapt pentru care in cazul in care aceasta s-a asezat pe tine, este un semn ca se simte in siguranta. Asadar, aceasta este o modaltiate prin care pisica iti arata ca are incredere in tine si se simte in completa siguranta. Totusi, este important de mentionat faptul ca in astfel de momente este indicat sa nu o sperii sau sa faci miscari bruste. In urma unor astfel de miscari, animalutul se poate speria destul de tare.

Nevoia de a fi in centrul atentiei

Anumite pisici simt nevoia de a se afla intotdeauna in centrul atentiei, fapt pentru care acestea se asaza pe tine, ca si stapan, sau chiar pe musafiri, pentru a primi atentie. Mai ales atunci cand in camera sunt multe persaone, vei observa ca pisica se asaza pe fiecare dintre acestia, fapt pentru care este important sa ii oferi atentia de care are nevoie.

Totusi, este bine sa incepi sa mangai pisica incet, pentru a putea fi sigur de faptul ca aceasta accepta sa fie mangaiata. Dupa ce v-ati imprietenit, ii poti oferi toata atentia de care are nevoie.

Alte articole interesante...

Ce înseamnă Socheres
"Socheres" este un termen din limba romani, limba vorbită de populația romă (sau romani). În […]
Ziua muncii
Ziua Muncii, cunoscută și sub numele de Ziua Internațională a Muncitorilor, este o sărbătoare anuală […]
Ziua națională a României
Ziua Națională a României este sărbătorită în fiecare an pe 1 decembrie. Această zi comemorează […]
Ziua pământului
Ziua Pământului este sărbătorită anual pe 22 aprilie și marchează aniversarea nașterii mișcării ecologiste moderne, […]
Ziua internațională a femeii
Ziua Internațională a Femeii, sărbătorită pe 8 martie în fiecare an, este o zi globală […]
Ziua îndrăgostiților
Ziua Îndrăgostiților, cunoscută și sub numele de Sfântul Valentin, este sărbătorită pe 14 februarie în […]
Dacă ai visat lilieci... Poate te-ai gândit întotdeauna că visul cu lilieci are o semnificație […]
Limba Galbena: Cauze si TratamenteIn medicina, culoarea limbii poate oferi indicii importante despre starea de […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro