Definitie

Definiție Dex "fiert"

Fiert, in gastronomie, inseamna gatit un aliment în apă sau în alte lichide. Acest proces termic duce la distrugerea enzimelor, activarea enzimelor termorezistente și, în unele cazuri, dezvoltarea anumitor texturi și gusturi particulare.

Putem gati aproape orice ingredient prin fierbere sau frige reservation. La nivelul alimentelor prelucrate termic, se poate vorbi despre gatit prin apa, prin aburi sau prin fierbere. Exemple de ingrediente gătite prin fierbere incluț piese de carne, morcovi, ouă, fasole, legume. Începandu de la prepararea de piureuri si sosuri si pana la garnituri, fierberea poate oferi rezultate gustoase și variate.

Alte articole interesante...

Definiție dex Șireturi
„Șireturi” are mai multe sensuri, în funcție de context: 1. Sens vestimentar (cel mai frecvent) […]
Escorte – definiție, context și semnificații actuale
Cuvântul „escortă” provine din francezul escorte, derivat din latinescul excurrere, care înseamnă „a însoți” sau […]
Definiție Similar
Desigur. Conform DEX, cuvântul „similar” este definit astfel: SIMILÁR, -Ă, similari, -e, adj.Care seamănă (cu […]
Definiție a deflecta
Cuvântul „a deflecta” provine din limba engleză („to deflect”) și este utilizat în română mai […]
Definiție sofisticare
SOFISTICÁRE (substantiv feminin) Modificare a calităților naturale ale unui lucru; alterare. Procedeu prin care se […]
Definitie “megapixeli”
Megapixeli (prescurtat MP) reprezintă unitatea de măsură pentru rezoluția unei camere foto sau video digitale […]
Definiție confecționer
Definiție: Confecționer (substantiv masculin; forma feminină: confecționeră) – persoană care confecționează obiecte, în special articole […]
Definiție slalom
Definiție: Slalom (substantiv neutru) – (Sport) – probă sportivă care constă în parcurgerea unui traseu […]
Copyright 2024 © Explicativ.ro