La începuturile lumii, pe când omul încă nu descoperise magia vinului, Soarele și Pământul au țesut un plan. Secole, decenii, luni și zile au chibzuit neîncetat până ce, într-un final s-au înțeles să-i dăruiască omenirii vița de vie, cea mai mare comoară a Naturii. Omul a înțeles de-îndată că acest rod al Pământului trebuie prețuit cu grijă, dedicare și muncă. Dorința omului de a-i mulțumi Universului pentru cadoul oferit cu atâta generozitate, l-a făcut să-l transforme an după an, într-o licoare parfumată, cu calități miraculoase pentru sănătatea trupului și care înveselește sufletul celui care-i descoperă taina.
Indiferent de cultură, vinul a fost privit permanent drept băutura indispensabilă omului. Vinul este considerat un real elixir pentru sănătate, grație componenței bogate în antioxidanți, minerale (potasiu, calciu, magneziu), vitamine (B1, B2, B5 și B6), acid folic, vitamina B12 și vitamina C. Servirea în cantități moderate a vinului îmbunătățește memoria, energia și întărește sistemul imunitar.
Conform studiilor efectuate de-a lungul timpului este posibil ca vinul roșu să ofere cele mai multe beneficii pentru sănătate, comparativ cu orice alt tip de alcool. Acest lucru este dovedit prin prisma substanțelor chimice naturale pe care le conține vinul. Resveratrolul și flavanozii pot optimiza starea de sănătate și pot preveni numeroase afecțiuni fără ca tu să fii conștient. Resveratrolul este obținut din cojile de struguri care se păstrează în timpul fermentării vinului roșu și care sunt eliminate în cazul celui alb.
Specialiștii au demonstrat că persoanele care consumă 1-2 pahare pe zi de vin roșu sunt mai puțin predispuse la răceli, prin comparație cu cei care nu au acest obicei. De asemenea, includerea în regimul alimentar zilnic a 1-2 pahare de vin, va scădea riscul bolilor cardiovasculare cu până la 30%.
Prezența resveratrolului în produsele cosmetice nu este o pură coincidență. Resveratrolul este un antioxidant ideal pentru sănătatea tenului, mulțumită proprietăților dovedite de combatere a semnelor de îmbătrânire. Nu e de mirare că este adesea menționat în reclamele pentru cremele cu rol de menținere a sănătății tenului.
Resveratrolul inhibă înmulțirea celulelor bolnave, susține colesterolul bun (HDL) și întârzie apariția bolii Alzheimer și a demenței. Vinul roșu conține polifenoli, “responsabili” pentru crearea oxidului nitric. Această substanță chimică reglează tonusul vascular și relaxează mușchii stomacului în timpul procesului digestiv.
Pentru persoanele care nu suferă de diabet, consumul unui pahar de vin roșu este recomandat pentru reglarea nivelului de zahăr din sânge.
Bucură-te de un somn odihnitor și de mai multă energie în timpul zilei! Melatonina prezentă într-un pahar de vin savurat înainte de ora de culcare contribuie semnificativ la dobândirea unui somn de calitate.
Alcoolul și polifenolii incluși în compoziția vinului roșu pot încetini formarea și extinderea aterosclerozei, prin formarea oxidului nitric, esențial în procesul de reglare a tonusului vascular.
Pasta de dinți conține fluor, ingredient pe care îl regăsim și în vin și care are rolul de a preveni cariile și de a menține smalțul dinților.
Potasiul ne reglează ritmul cardiac în parametrii normali, precum și nivelul de zahăr din sânge. Tot potasiul este secretul care ne furnizează acea stare plăcută de energie după ce am servit un pahar de vin.
Elixirul bachic se bucură de popularitate creând cadrul favorabil pentru socializare alături de persoanele apropiate. Alte motive pentru care vinul surclasează alte băuturi în topul preferințelor clienților constau în capacitatea acestei licori de a reduce anxietatea, de a stimula apetitul și de a favoriza funcționarea optimă a digestiei.
Voltaire a afirmat că a ști să bei vin este o adevărată știință. Poate nu toți știm să apreciem vinul ca un veritabil sommelier, dar cunoaștem că moderația în alimente și băuturi ne ajută să simțim aromele în starea lor cea mai pură și să extragem beneficiile pentru sănătatea organismului.
Dacă vinurile realizate din struguri albi se remarcă prin textura ușoară și aroma fructuoasă, vinurile din struguri roșii și albastru-închis se disting prin aroma intensă și mai mult, sunt robuste și taninoase. Taninurile pe care le conțin în coaja boabei de strugure, fac diferența dintre soiul de vin alb și roșu.
Vinurile albe sunt ideale pe timp de vară, în timp ce vinul roșu este preferatul sezonului rece. Vinul alb sec sau demisec completează perfect o masă la care se va servi pește, fructe de mare, carne de pasăre cu sos alb, pilaf, ciulama sau brânzeturi moi. Vinul alb este adecvat mâncărurilor “albe” sau mai puțin colorate (carne albă, brânzeturi, sosuri albe, etc.).
Vinul roșu robust este tot ce ai nevoie pentru o masă compusă din carne de curcan sau pasăre, carne de porc, de vânat, vită sau miel cu sau fără sosuri, brânzeturi fermentate sau sarmale cu carne de porc sau vită.
Nici desertul nu scutit de magia bachică. Pentru acestea a fost creat vinul demidulce, aromat.
Prioritară trebuie să fie calitatea și nu cantitatea. Este de preferat să bei mai rar un pahar de calitate premium, decât o calitate inferioară, zilnică. Cu cât vinul este mai scump, cu atât vei aprecia mai mult aroma sa unică.
Fumatul (aici intră și narghileaua) anulează farmecul gustului de vin, transformându-l în ceva banal.
Vinul trebuie consumat cu moderație și respect. Invită-ți prietenii la o cină gustoasă și celebrați viața!
Variate sortimente: vinuri albe, vinuri roșii, vinuri rose, Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Muscat Ottonel, Gewurztraminer, Fetească Regală, Chardonnay, Muscat Ottonel Dulce, Sauvignon Blanc, Merlot, Cabernet Sauvignon, etc.
O sticlă de vin de calitate premium care să mulțumească și cele mai exigente pretenții poate fi o reală aventură. Și evident, o investiție. Specialiștii îți propun alternative de succes în cazul în care produsul pe care îl cauți nu se află în ofertă.