Jocurile interactive sau de societate contribuie la dezvoltarea emoțională, fizică și cognitivă a celor mici. Jocurile educative antrenează puterea de concentrare și atenția, îmbunătățesc memoria prin reținerea regulilor, a mișcărilor anterioare, detaliilor esențiale, etc. Jocurile și jucăriile educative au efect pozitiv asupra dezvoltării personale. Abilitățile de relaționare, empatia, lucrul în echipă sunt doar câteva dintre calitățile pe care copiii le dezvoltă prin joc și joacă.
În primul rând este recomandat să iei în considerare preferințele celui mic în materie de jocuri și jucării. Însă, ține cont de vârsta pe care o are copilul și dacă alegerea voastră se adresează vârstei micuțului. De ce este vârsta atât de importantă în alegerea jucăriilor? În primul rând, din motive care țin de siguranță. Apoi, gândește-te că un copil de 3 ani nu este atras de jucăriile concepute pentru altcineva mai mare cu 3 ani, de exemplu. Astfel, orientează-te către jocuri și jucării adaptate nivelului și intereselor prezente.
Jocurile din cuburi se adresează oricărei vârste. De exemplu, celor mici le stimulează coordonarea mână-ochi și îi ajută să deprindă culorile, texturile sau formele. Pentru copiii mai mici de 3 ani, magazinul online casutacujucarii.ro oferă seturi de forme, în diferite dimensiuni și culori vesele. Pentru copii mai mari de 3 ani, seturile de construit pot include piese mai mici care antrenează atenția si capacitatea de concentrare a jucătorilor. Seturile de construit cu cifre sau litere sunt soluții ingenioase prin care cel mic începe să învețe alfabetul și operațiile matematice de bază.
Oferă-le celor mici, puzzle-uri prin care jucătorii au de potrivit formele. Acestea ajută la coordonarea mână-ochi, încurajează logica și antrenează memoria. Pentru cei mai mari, poți achiziționa puzzle-uri adaptate preferințelor personale și cu grad de dificultate dedicat vârstei.
Acestea au efect pozitiv în dezvoltarea abilităților sociale, în comunicarea sănătoasă a emoțiilor și asupra empatiei. Poți cumpăra o bucătărie cu design realist, case pentru jucării, kit-uri cu ochelari de soare și peruci, păpuși de mână, etc. Astfel de jocuri îi motivează pe copii să își exprime sentimentele și trăirile într-un mod liber, frumos și echilibrat.
Corturile de joacă sunt extrem de amuzante pentru copii. Din acest motiv, alege astfel de jucării educative și plasează-le în grădină, curte, terasă ori chiar în camera celui mic, dacă spațiul permite acest lucru. Nu subestima o astfel de jucărie care va deveni rapid obiectul numeroaselor activități educative și interactive. Pentru a-i ține pe juniori cât mai mult timp la aer curat și soare, echipează-te cu o serie de accesorii pentru jocuri de exterior. Începe cu leagăne atipice, plase pentru cățărat, accesorii de grădinărit de jucărie și permite-i să descopere frumusețea lumii dincolo de ușa casei.
Copiii sunt înzestrați natural cu o imaginație fantastică, flexibilitate, putere de adaptare, sete de cunoaștere și inventivitate remarcabile. Oferă-i contextul perfect să își manifeste toate aceste calități cu ajutorul jocurilor și jucăriilor educative destinate categoriei sale de vârstă.