Incepem imediat cu marinarea carnii, pentru care avem nevoie de cel putin 12 ore, dar si mai bine ar fi o zi intreaga.
Intr-un castron punem carnea de caprioara taiata bucati impreuna cu un morcov taiat marunt, o tulpina de telina, o ceapa rosie taiata in doua, rozmarin, foaie de dafin, sare, piper si 2/3 boabe de ienupar. Acoperim apoi totul cu vin rosu si il punem la odihna in frigider invelit in folie de aluminiu.
Scurgem apoi bine carnea de caprioara si pastram lichidul de marinare deoparte, scotand in schimb legumele.
Luam niste legume (o jumatate de ceapa rosie, o jumatate de morcov si un baton de telina) si facem un tocat grosier pe care il vom cali intr-o tigaie cu o lingura de ulei si o bucata de unt. Fainam uniform bucatile de caprioara si le rumenim la foc mare timp de 4-5 minute, intorcandu-le frecvent.
Apoi le degresam cu un pahar de vin rosu, iar cand aroma alcoolica a vinului rosu s-a evaporat, adaugam tot lichidul de marinare. Coboram flacara la minim si gatim tocanita de caprioara timp de aproximativ 3 ore.
Nu uitati sa intoarceti frecvent tocanita si sa adaugati bulion sau apa fierbinte daca este nevoie.
Dupa aproximativ 3 ore, asigurati-va ca tocanita noastra de caprioara este echilibrata in sare si piper si adaugati sare si piper daca este necesar. Sa terminam de gatit pana cand sosul se va fi ingrosat suficient pentru a servi ca topping pentru mamaliguta pe care o vom pregati separat.
Tocanita noastra de caprioara este gata sa fie adusa la masa! In acest caz, pe langa mamaliguta deja mentionata, am servit-o si cu niste ceapa rosie caramelizata excelenta!