Ciorba de burta de origine orientala este una dintre cele mai bine preparate supe din bucataria romaneasca. Nu este deloc complicat de facut, ciorba de burta este delicioasa si se prepara dupa cateva secrete. Iata cum sa faci cea mai buna ciorba de burta acasa. Cum se prepara ciorba de burta? Unul dintre secretele unei retete de ciorba de burta este pregatirea burtii, ingredientul principal. Burta trebuie sa fie foarte curata, spalata de cateva ori in apa, macinata cu sare si fiarta. Se recomanda ca burta de supa sa se adauge intr-un castron cu o lingura de bicarbonat de sodiu dizolvat si se lasa sa stea 2-3 ore. Ulterior, carnea trebuie limpezita bine si gatita timp de 3 ore.
Ingrediente pentru ciorba de burta:
Cum se prepara supa de burta
Pune 4,5 litri de apa clocotita intr-un vas mare. Se lasa apa la fiert, apoi se adauga oasele de vita, spumand supa de cate ori este nevoie. Totul trebuie sa fiarba la foc mic aproximativ o ora. Cand legumele incep sa fiarba adaugam burta tocata care a fost gatita mai devreme. Acum adaugati niste foi de dafin si boabe de piper si lasati totul sa fiarba inca o ora sau pana cand burta este complet fiarta. Acum, cand carnea este gatita, stingeti focul, scoateti oasele de vita din supa si folositi o strecuratoare pentru a indeparta burta si legumele fierte. Treceti restul de supa prin sita de cateva ori pentru a va asigura ca ramane complet transparenta. Curatati dovleacul, dati-l pe razatoare si puneti-l intr-un castron. Adaugati cateva linguri de suc fierbinte de pe foc. Cand usturoiul este bine amestecat adaugam sucul din supa. Spargeti patru oua si amestecati cu smantana. Adaugati peste ele sosul iute, dar continuati sa le amestecati pentru a evita cocoloasele.