fbpx
Reteta de Ciorba de burta

Reteta de Ciorba de burta

Ciorba de burta de origine orientala este una dintre cele mai bine preparate supe din bucataria romaneasca. Nu este deloc complicat de facut, ciorba de burta este delicioasa si se prepara dupa cateva secrete. Iata cum sa faci cea mai buna ciorba de burta acasa. Cum se prepara ciorba de burta? Unul dintre secretele unei retete de ciorba de burta este pregatirea burtii, ingredientul principal. Burta trebuie sa fie foarte curata, spalata de cateva ori in apa, macinata cu sare si fiarta. Se recomanda ca burta de supa sa se adauge intr-un castron cu o lingura de bicarbonat de sodiu dizolvat si se lasa sa stea 2-3 ore. Ulterior, carnea trebuie limpezita bine si gatita timp de 3 ore.

Ingrediente pentru ciorba de burta:

  • 3 cepe;
  • 3 morcovi;
  • 1 usturoi;
  • 2 kg burta prefiarta;
  • 1 telina;
  • 1 kg oase de vita;
  • 4 oua;
  • 2 radacini de patrunjel;
  • Sare si piper dupa gust;
  • 500 g smantana;
  • Foi de dafin;
  • Otet dupa gust.

Cum se prepara supa de burta

Pune 4,5 litri de apa clocotita intr-un vas mare. Se lasa apa la fiert, apoi se adauga oasele de vita, spumand supa de cate ori este nevoie. Totul trebuie sa fiarba la foc mic aproximativ o ora. Cand legumele incep sa fiarba adaugam burta tocata care a fost gatita mai devreme. Acum adaugati niste foi de dafin si boabe de piper si lasati totul sa fiarba inca o ora sau pana cand burta este complet fiarta. Acum, cand carnea este gatita, stingeti focul, scoateti oasele de vita din supa si folositi o strecuratoare pentru a indeparta burta si legumele fierte. Treceti restul de supa prin sita de cateva ori pentru a va asigura ca ramane complet transparenta. Curatati dovleacul, dati-l pe razatoare si puneti-l intr-un castron. Adaugati cateva linguri de suc fierbinte de pe foc. Cand usturoiul este bine amestecat adaugam sucul din supa. Spargeti patru oua si amestecati cu smantana. Adaugati peste ele sosul iute, dar continuati sa le amestecati pentru a evita cocoloasele.

Alte articole interesante...

Cum se prepară cafeaua excelentă
Cafeaua, o băutură universală îndrăgită, variază enorm în funcție de soi, metodă de preparare și […]
Cum să faci un cappuccino perfect la tine acasă
Un cappuccino autentic nu este doar o băutură, este o experiență. Originar din Italia, acest […]
reteta de fasole batuta
Fasolea bătută este un deliciu care aduce aminte de bucatele tradiționale românești, de prânzurile la […]
Cum se prepara un ceai verde
Pentru a prepara un ceai verde gustos si aromat, urmati acesti pasi de baza: Alegeti […]
Cum se consuma catina
Exista mai multe modalitati prin care puteti consuma catina: Fructe proaspete: Fructele de catina pot […]
Cum sa faci o limonada in 6 pasi simpli
Limonada este o bautura racoritoare si revigoranta care are la baza lamaia, un fruct cunoscut […]
Reteta simpla de ciorba de legume
Iata o reteta simpla de ciorba de legume: Ingrediente: 2 cartofi mari 2 morcovi 1 […]
Cum se face inghetata de vanilie
Iata o reteta simpla pentru a face inghetata de vanilie: Ingrediente: 500 ml lapte gras […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro