fbpx
In ce luna se seamana lucerna

In ce luna se seamana lucerna?

Lucerna este o planta anuala, de provenienta mediteraneana, care este recunoscuta pentru valoarea nutritiva si pentru utilizarea larga in agricultura. Lucerna este cultivata in toata lumea, deoarece este o sursa importanta de nutrimente pentru animale, precum si o leguma comuna in bucataria mediteraneana. Cu toate acestea, in ce luna se seamana lucerna?

In general, lucerna este plantata intre lunile aprilie si iunie, in functie de regiunea in care este cultivata. In regiunile cu clima temperata, cum ar fi Europa Centrala si de Vest, lucerna se seamana in jurul datei de 15 aprilie, cu alte cuvinte, in prima jumatate a lunii aprilie. In regiunile cu clima mai calda, cum ar fi sudul Europei, adica si in Romania, lucerna se seamana mai devreme, in jurul datei de 15 martie.

De asemenea, in unele regiuni, cum ar fi partea de vest a Statelor Unite, lucerna poate fi plantata si in luna august, aceasta fiind numita 'lucerna de vara'. Aceasta varianta mai tarzie de plantare se recomanda in regiunile cu clima mai calda, cum ar fi sudul si sud-vestul Statelor Unite, unde temperaturile nu scad la fel de mult in timpul iernii, ceea ce permite unei culturi de lucerna sa supravietuiasca.

Pe scurt, in ce luna se seamana lucerna? Raspunsul depinde de regiunea in care este cultivata. In regiunile cu clima temperata, cum ar fi Europa Centrala si de Vest, lucerna se seamana, in general, in prima jumatate a lunii aprilie. In regiunile cu clima mai calda, cum ar fi sudul Europei si sud-vestul Statelor Unite, lucerna se poate planta si in luna august.

Sursa foto: https://agrointel.ro/wp-content/uploads/2016/08/cum-se-seamana-lucerna.jpg

Alte articole interesante...

De ce nu e bine sa stai sub nuc De ce nu e bine sa […]
Sarbatoarea ortodoxa din 29 mai 29 MAI - Sarbatoare ortodoxa Din punctul de vedere al […]
De ce nu e bine sa bei lapte De ce nu e bine sa bei […]
Cand nu e bine sa faci dragoste Cand nu e bine sa faci dragoste Facerea […]
De ce nu e bine sa tai nucul De ce nu e bine sa tai […]
De ce nu e bine sa mananci oua seara? De ce nu e bine sa […]
Ce nu e bine să faci de ziua Crucii Ce nu e bine să faci […]
De ce nu e bine să fluieri în casă De ce nu e bine să […]

Sinonime...

Copyright 2023 © Explicativ.ro