fbpx
beneficiul hranirii animalului

Exista vreun beneficiu in hranirea animalului de companie cu alimente destinate consumului uman?

In 2005, Universitatea Purdue a finalizat un studiu folosind Scottish Terriers, care au primit legume proaspete alaturi de hrana pentru caini. Ceea ce au descoperit cercetatorii a fost ca adaugarea de legume proaspete in dieta cainelui, ajuta la reducerea sau incetinirea dezvoltarii cancerului vezicii urinare. Acesta este un fapt interesant si sustine motivele pentru care ar trebui sa ii permiti cainelui tau sa consume anumite alimente destinate consumului uman.

In plus fata de hrana uscata de inalta calitate pentru caini pe care o poti achizitiona de pe https://pentruanimale.ro/hrana-uscata-caini, hrana pentru om poate oferi substante nutritive esentiale care maresc aportul de fibre al animalului de companie. Acest lucru este bun pentru sistemul digestiv. Oferindu-i blanosului tau doza zilnica optima de fructe, legume sau carne, il va ajuta sa isi mentina pielea, blana si oasele sanatoase. Daca respecti regulile de baza ale nutritiei, hrana pentru om poate fi un supliment benefic pentru cainele tau, cu un continut scazut de calorii, care are un gust bun si ii confera varietate.

Ce alimente ii poti oferi cainelui tau?

Mai multe alimente pe care le consumam in fiecare zi pot fi gustari pline de vitamine, minerale, proteine, grasimi si carbohidrati, care pot aduce beneficii pentru sanatatea blanosilor nostri. Cateva exemple de alimente benefice pentru caini sunt:

  • carne fiarta de pasare de curte, fara piele
  • somon si sardine
  • orez brun
  • oua gatite
  • mere
  • morcovi
  • pepene verde fara seminte
  • mazare

Cainii sunt omnivori, ceea ce inseamna ca sistemul lor digestiv este similar cu cel al oamenilor, prin faptul ca poate digera o gama larga de alimente. Cu toate acestea, trebuie sa urmaresti cantitatea de grasime inclusa in dieta animalului tau de companie, deoarece poate provoca probleme la nivelul stomacului. Acelasi lucru se aplica oaselor gatite, deoarece acestea pot duce la sufocare si la posibile punctii ale stomacului si intestinelor. De asemenea, cand ii oferi cainelui tau alimente care nu sunt special concepute pentru el, asigura-te ca acestea nu contin condimente.

Nu ii oferi animalului tau de companie un singur fel de mancare, cum ar fi numai carne de pui. Animalelor de companie le place diversitatea, asa ca incorporeaza cereale si legume in dieta blanosului tau, astfel incat sa se bucure de beneficiile unei alimentatii bine echilibrate si bogate din punct de vedere nutritional.

Cu toate acestea, retine ca orice aliment trebuie oferit cu moderatie. Desi unele gustari sunt bune din cand in cand, nu ar trebui sa reprezinte o obisnuinta. Cainele tau are nevoi nutritionale unice, asa ca orice aliment oferit in mod obisnuit pe langa hrana uscata, poate insemna un surplus caloric, de grasimi sau proteine, care poate duce la anumite probleme de sanatate.

Alimente interzise cainilor

Cainii nu ar trebui sa manance niciodata ciocolata. Contine teobromina, care este extrem de daunatoare pentru caini, chiar si in cantitati mici. Alte cateva exemple de alimente care nu ar trebui sa se regaseasca in dieta cainelui tau sunt:

  • ceapa, arpagic si usturoi
  • avocado
  • alimente care contin Xilitol
  • guma de mestecat
  • nuci de macadamia
  • struguri si stafide
  • alimente bogate in sodiu, inclusiv slanina

Alte articole interesante...

Impactul urbanistic al construcțiilor de ansambluri rezidențiale în marile orașe
Creșterea populației urbane și nevoia de locuințe moderne au condus la dezvoltarea accelerată a ansamblurilor […]
Lista de Seriale Turcesti
În ultimii ani, audiența internațională a serialelor turcești a crescut într-un ritm rapid, atât în […]
3 idei inedite care te pot inspira dacă organizezi ziua copilului tău în aer liber
De ziua sa, un copil își dorește cât mai mulți invitați, în special partenerii săi […]
Când apelezi la serviciile unei firme de curierat
Serviciile unei firme de curierat au devenit aproape indispensabile în contextul unei societăţi care se […]
Unde a aparut prima pizzerie
Lucru curios, de necrezut chiar pentru mulți oameni, istoria pizza este un străveche, care își […]
Ce fel de incaltari produce brand-ul Annely
Annely este o firma care produce incaltari de inalta calitate. Acestea sunt fabricate din piele […]
Cât de importantă este încălțămintea de protecție
În numeroase sectoare profesionale, încălțămintea de protecție este obligatorie pentru bunăstarea și siguranța angajaților și […]
5 articole vestimentare de bază de care aveți nevoie în această primăvară
Pe măsură ce așezăm în spatele dulapului hainele de iarnă și începem să ne punem […]

Sinonime...

Copyright 2021 © Explicativ.ro