fbpx
definitie adhd

Ce inseamna ADHD?

Ce este ADHD?

ADHD, sau tulburarea de deficit de atentie cu hiperactivitate, este una dintre cele mai frecvente tulburari de dezvoltare pentru copii. In Statele Unite, aproximativ 11% dintre copii intre 4 si 17 ani au ADHD, conform Centrului National pentru Statistica Sanatatii.

ADHD poate fi definit ca o tulburare de comportament care poate cauza dificultati de concentrare si de control al impulsurilor. Copiii cu ADHD pot avea dificultati in a-si concentra atentia si pot avea un nivel inalt de energie si activitate. Acestia pot avea, de asemenea, dificultati in a se ajusta la schimbarile in activitati si imputerniciri.

Care sunt simptomele ADHD-ului?

Simptomele ADHD variaza de la persoana la persoana si pot varia de la usoare la severe. Unele simptome comune ale ADHD includ:

• Dificultati de concentrare

• Probleme cu ascultarea

• Iritabilitate

• Impulsivitate

• Hipersensibilitate

• Agresivitate

• Probleme de invatare si de atentie

• Probleme cu somnul

• Probleme de comportament

• Probleme de memorie

• Probleme de coordonare

Cum se poate trata ADHD?

Tratamentul medicamentos poate fi o optiune eficace pentru persoanele cu ADHD. Acest tip de tratament poate ajuta la ameliorarea simptomelor, cum ar fi incetinirea impulsivitatii si hiperactivitatii, si la imbunatatirea capacitatii de concentrare. De asemenea, exista medicamente care pot fi folosite pentru a trata simptomele de anxietate si depresie, care sunt adesea asociate cu ADHD.

Terapia cognitiv-comportamentala (TCC) este o alta metoda de tratament folosita in ADHD. Acest tip de terapie se concentreaza pe invatarea unor metode noi si mai productive de a se comporta si de a reactiona la situatiile care cauzeaza simptomele. De asemenea, TCC poate ajuta o persoana cu ADHD sa-si dezvolte abilitati de gandire si de concentrare, precum si sa-si imbunatateasca relatiile sociale.

De asemenea, exista si alte forme de terapie care pot fi utile pentru persoanele cu ADHD. Acestea includ terapia familiala, terapia de grup si terapia de joc. Aceste tipuri de terapie pot ajuta persoana cu ADHD sa invete sa-si gestioneze simptomele, sa se concentreze si sa-si imbunatateasca relatiile sociale.

Un alt tratament posibil pentru ADHD este terapia cu medicamente naturale. Acestea sunt produse din plante, care pot ajuta la ameliorarea simptomelor, cum ar fi anxietatea si depresia. De asemenea, multe dintre aceste tratamente naturale sunt considerate sigure pentru copii si pot ajuta la reducerea simptomelor ADHD la acestia.

De asemenea, modificarea stilului de viata poate fi o modalitate eficienta de a trata ADHD. Acest lucru include aderarea la un program de somn regulat, evitarea alimentelor bogate in zahar si a alcoolului, precum si limitarea expunerii la stimuli externi precum televizorul si computerele. De asemenea, exercitiul fizic regulat poate ajuta la reducerea simptomelor ADHD.

In general, ADHD poate fi tratat prin diferite metode, cum ar fi tratamentul medicamentos, terapia cognitiv-comportamentala, terapia familiala, terapia de joc si terapia cu medicamente naturale. De asemenea, modificarea stilului de viata poate ajuta la reducerea simptomelor si poate imbunatati calitatea vietii persoanelor cu ADHD. Este important ca persoanele cu ADHD sa discute despre tratamentele disponibile cu medicul curant pentru a afla ce optiuni sunt cele mai potrivite pentru ei.

Alte articole interesante...

Definiție Compasiune
Termenul "compasiune" se referă la o emoție profundă de simpatie și îngrijorare față de suferințele […]
Definiție Anticoroziv
Termenul "anticoroziv" se referă la substanțe chimice sau materiale care sunt utilizate pentru a proteja […]
Definiție Ghebos
Termenul "ghebos" este folosit în limbajul colocvial pentru a descrie pe cineva care are o […]
Definiție Robinet
Termenul "robinet" este definit ca fiind o dispozitivă folosită pentru a controla fluxul de lichide […]
Definiție Sertar
Definiția termenului "sertar": Definiție generală: Un container mobil, de obicei de dimensiuni mici sau medii, […]
Definiție Mobilizare
Definiția termenului "mobilizare": Definiție generală: Acțiunea de a pregăti sau de a pune în mișcare […]
Definiție Crește
Termenul "crește" poate avea mai multe sensuri în limba română, în funcție de contextul în […]
Definiție Înroșit
Termenul "înroșit" se referă la starea în care ceva sau cineva devine roșu sau capătă […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro