Verbul reprezinta o parte de vorbire care este flexibila si care exprima intotdeauna actiunea, posesia, posibilitatea, starea, existenta sau necesitatea subiectului.
Verbul este partea de vorbire care exprima, in general, actiunea indeplinita sau nu propriu-zis de catre subiect. Astfel ca, in limba romana exista si verbe care pot exprima starea sau chiar existenta, precum si receptarea unei actiuni care se afla in exteriorul subiectului si chiar o transformare. Termenul de verb, provine din limba franceza, adica verbe. De altfel, datorita faptului ca este una dintre cele mai importante elementele de comunicare, verbul se regaseste in toate limbile. Inclusiv in limba romana, chiar si cele mai scurte propozitii care sunt corecte din punct de vedere gramatical si care au sens, prezinta un verb.
In limba romana exista verbe predicative, care prezinta moduri predicative si au totodata functie de predicat. Modurile la care acestea se gasesc sunt Indicativ, Conjunctiv, conditional – optativ. Cea de-a doua categorie sunt verbele auxiliare, ce ajuta in conjugarea verbelor. De altfel, cea de-a treia categorie este reprezentata de verbele copulative, momentul in care predicatul este exprimat prin numele predicativ. De cele mai multe ori, verbele copulative sunt: a fi, a parea, a deveni, a reprezenta, a iesi si a ramane. Totodata, in cazul formelor verbale exprimate prin predicat verbal prezinta si moduri, iar cele cinci moduri personale sunt: indicativ, conditional optativ, imperativ, conjunctiv, prezumtiv. In cazul modurilor nepersonale se numara: infinitiv, participiu, gerunziu si supinul.
Totodata, categoria verbelor intranzitive este reprezentata de verbele ce nu pot accepta un complement direct. De altfel, exista si verbe personale, iar acestea isi schimba forma in functie de persoana, in timp ce verbele impersonale prezinta o forma unica si pentru persoana III. Asadar, in functie de aceste categorii se poate analiza un verb, in momentul in care acesta apare intr-o propozitie.
Cum sa va mentineti ficatul sanatos?
Ficatul este unul dintre cele mai importante organe ale corpului si este responsabil pentru eliminarea [...]
mart.
Ce este vitamina A si la ce folosete in corp?
Vitamina A este una dintre cele mai importante vitamine esentiale pentru sanatatea si buna functionare [...]
mart.
Ce este ficatul si care sunt functiile acestuia in corp?
Ficatul este unul dintre cele mai importante organe ale corpului uman, cu o multitudine de [...]
mart.
Cum să plătești impozitul auto online
Cel mai probabil, ca adult, te-ai confruntat cu plata de taxe și impozite la stat. [...]
mart.
Cum să alegi cel mai bun detergent
Cu toții ne dorim să trăim într-o lume mai sigură și mai curată, dar și [...]
mart.
Definitie Trigliceride
Trigliceridele (TG) sunt o categorie de lipide esentiale prezente in organismul uman, care joaca roluri [...]
mart.
Definitie Zaharoza
Zaharoza este un tip de zahar care se regaseste in mod natural in produsele alimentare [...]
mart.
Definitie Glucoza
Glucoza este o forma importanta de zahar din alimentele pe care le consumam si este [...]
mart.