fbpx
Cum se pregătesc pereții înainte de a fi dați cu var

Cum se pregătesc pereții înainte de a fi dați cu var – 3 pași pentru un finisaj perfect

Dacă aveți în minte idei noi pentru împrospătarea camerei de zi sau vă gândiți la un plan de renovare a întregii case, atunci văruirea pereților reprezintă o modalitate remarcabil de simplă și de versatilă prin care un spațiu poate deveni mai primitor și mai atrăgător. Totuși, este important să pregătiți corect pereții pentru a fi dați cu var pentru a obține rezultatele perfecte pe care vi le doriți. Un perete bine pregătit va asigura o aderență mai bună a varului, iar suprafețele vor arăta uniform și neted.

Iată tot ce trebuie să știți despre pregătirea pereților pentru a fi dați cu var:

Protejați piesele de mobilier

Înainte de a începe pregătirea pereților, asigurați-vă că demontați plintele, că acoperiți cu hârtie de protecție toate prizele și întrerupătoarele și că mutați mobilierul în centrul camerei. Este foarte bine să acoperiți cu folie de protecție fiecare piesă de mobilier. Apoi, adunați-vă toate instrumentele și echipamentele de care aveți nevoie, astfel încât să aveți totul la îndemână. În cele din urmă, asigurați-vă că toată suprafața este foarte bine ventilată și, dacă este posibil, încercați să lucrați cu ferestrele deschise cât mai mult timp cu putință.

Scoateți cuiele, cârligele și șuruburile

Continuați prin a scoate toate cuiele, cârligele, șuruburile și alte piese de feronerie. Dacă pereții sunt prevăzuți cu bandă adezivă sau alt chit adeziv, folosiți o racletă pentru a îndepărta. Suprafața pereților trebuie să fie complet lipsită de denivelări și alte mici obstacole. În mod ideal, ar fi recomandat să deșurubați capacele prizelor electrice și plăcile întrerupătoarelor de lumină, dar dacă nu puteți face acest lucru, atunci acoperiți-le cu bandă adezivă. Dacă totuși ați deșurubat orice dispozitiv de fixare, atunci puneți toate șuruburile și piesele într-un singur recipient, astfel încât să nu petreceți ore în șir căutându-le după ce ați terminat de dat cu var.

Umpleți găurile și crăpăturile

Curățați suprafața pereților înainte de a umple golurile și crăpăturile. Este foarte indicat să scobiți cu atenție crăpăturile cu colțul ascuțit al unei raclete pentru a le face puțin mai mari și mai adânci înainte de a aplica materialul de umplutură. Astfel, materialul de umplutură își va îmbunătăți eficiența. Asigurați-vă că utilizați un material de umplutură de bună calitate pentru lucrare și lăsați-l să se usuce complet înainte de reumplere sau șlefuire. Odată uscate, aceste zone umplute trebuie tratate diferit față de restul suprafeței peretului. Zonele pe care le-ați umplut vor absorbi foarte bine vopseaua și vor necesita doar o mână fină de var. Puteți folosi o rolă de mici dimensiuni dată o singură dată printr-un strat de var  înainte de a aplica varul pe întregul perete. Astfel, veți sigila suprafața umpluturii pentru a nu vă confrunta cu petice după ce varul se usucă. Dacă aveți de-a face cu crăpături în partea superioară a camerei, unde pereții se intersectează cu tavanul, cel mai indicat este să utilizați o racletă flexibilă pentru decor interior.

Alte articole interesante...

salteanoua
Alegerea unei saltele poate părea o sarcină simplă, dar odată ce te confrunți cu varietatea […]
9fq2la5cyjgv7eh
Când vine vorba de a oferi cadouri de lux pentru evenimente speciale, puține lucruri pot […]
Cum să plantezi și să îngrijești un lămâi în ghiveci
Cultivarea unui lămâi în ghiveci este o modalitate minunată de a aduce aroma Mediteranei chiar […]
Cum să crești, înmulțești și îngrijești Gazania
Gazania, cunoscută și sub numele de "floarea soarelui african", este o plantă perenă iubită pentru […]
3.cumsacureticovoareleinmodeficient
Pentru menținerea curățeniei, a prospețimii și a igienei, curățarea și întreținerea covoarelor și a mochetelor […]
Cum să modernizezi fațada clădirii cu panouri decorative
Modernizarea fațadei unei clădiri poate transforma complet aspectul acesteia, oferindu-i un aer contemporan și îmbunătățindu-i […]
saltea noua
Alegerea unei saltele nu este un proces care trebuie luat la întâmplare. O decizie bine […]
Cum îți poți transforma casa rapid cu piatra autoadezivă
În căutarea unor metode rapide și eficiente de a aduce un suflu nou în designul […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro