fbpx
Cum se poate înlocui becul de semnalizare

Cum se poate înlocui becul de semnalizare?

Atunci când uitați să folosiți semnalizarea, îi puteți deranja pe ceilalți șoferi și puneți în pericol siguranța tuturor participanților la trafic. Partea și mai frustrantă este că nu întotdeauna este vina șoferului. Dacă v-ați aflat vreodată în situația de a fi claxonat de nenumărate ori în trafic în ciuda faptului că șofați atent, dacă auziți zgomote neobișnuite atunci când folosiți semnalizarea sau dacă șoferii nu vă lasă să treceți deseori atunci când semnalizați schimbarea benzii, toate acestea pot fi semne că s-ar putea să fie necesar să înlocuiți becul de semnalizare.

Iată ce trebuie să știți despre luminile de semnalizare:

Unde sunt situate becurile de semnalizare?

Majoritatea sistemelor de iluminare cu semnalizare includ patru becuri separate, și anume semnalizatoare față stânga, față dreapta, spate stânga și spate dreapta. Acestea sunt adesea plasate în sistemele farului. Multe modele de vehicule mai noi dispun și de două lumini de semnalizare suplimentare – câte o lumină amplasată pe fiecare dintre oglinzile retrovizoare laterale. Deși nu este o regulă, luminile de semnalizare din față pot fi de culoare albă sau chihlimbar, iar luminile de semnalizare din spate pot fi de culoare roșie sau chihlimbar. Pe Siriusmag veți putea explora o gamă extinsă de soluții de iluminare auto pentru o varietate de tipuri de vehicule, inclusiv BMW, Citroen, Peugeot, Audi și Land Rover.

Înlocuire bec de semnalizare față și spate

Pentru propria siguranță în trafic și pentru siguranța celorlalți șoferi, dar și pentru a putea trece de inspecția tehnică periodică, toate becurile de semnalizare trebuie să fie luminoase și eficiente. Partea bună este că procesul de înlocuire a becului este ușor, rapid și accesibil. Fie puteți înlocui pe cont propriu becul de semnalizare, fie puteți apela la serviciile unui mecanic. Dacă vă prezentați la un service auto, mecanicul va detașa lentila farului sau a stopului, va scoate becul vechi și va instala un nou bec pentru semnalizare. Este vorba despre o reparație rapidă și accesibilă, care restabilește funcționarea corectă a semnalizatoarelor. Totuși, dacă această reparație nu remediază problema semnalizatoarelor, există câteva posibile probleme diferite cu care s-ar putea să vă confruntați. În primul rând, este posibil să întâmpinați o problemă electrică sau de cablare. Aceste probleme sunt rare, dar pot fi periculoase. Dacă vă aflați în această situație, diagnosticarea profesională și service-ul sunt esențiale. O altă cauză poate fi dată de lentilele cețoase și oxidate. Mai precis, razele UV ale soarelui pot decolora materialul acrilic de pe farurile din față și din spate, ceea ce poate îngreuna vizibilitatea becurilor care funcționează corect. Și în acest caz, veți avea nevoie de servicii profesionale de restaurare a farurilor.

Înlocuirea becului de semnalizare a oglinzii laterale

Semnalizatoarele oglinzilor laterale sunt deseori alimentate de becuri LED de mici dimensiuni, care consumă foarte puțină energie și au o durată lungă de viață. Este mult mai puțin probabil să fie necesar să înlocuiți aceste becuri în comparație cu becurile tradiționale de semnalizare. Procedura de înlocuire va varia în funcție de tipul de instalare de care aveți nevoie. Pentru unele vehicule, înlocuirea unui mic bec LED este o procedură rapidă și ușoară. Totuși, în cazul altor vehicule sau a altor sisteme, poate fi necesar să înlocuiți întregul sistem de semnalizare. Totuși, semnalizatoarele retrovizoare sunt suplimentare și au rolul de a vă spori confortul, ceea ce înseamnă că este puțin probabil să vă afecteze siguranța în trafic.

Alte articole interesante...

Cum să faci un plin de benzină sau de motorină
A face un plin de benzină sau motorină este un proces destul de simplu, dar […]
Cum să faci să cari bagaje deasupra mașinii tale
Dacă dorești să transporți bagaje deasupra mașinii tale, există mai multe opțiuni disponibile pentru tine. […]
Cum să înveți să conduci un ATV
Conducerea unui ATV (All-Terrain Vehicle) poate fi o experiență distractivă și palpitantă, dar este esențial […]
Cum se verifică nivelul de ulei la mașină
Verificarea nivelului de ulei este o operațiune simplă și esențială pentru menținerea sănătății motorului tău. […]
Cum și când se schimbă uleiul mașinii
Când să schimbi uleiul la mașină: Frecvența cu care ar trebui să schimbi uleiul mașinii […]
Cum să îți pregătești mașină pentru o călătorie lungă
Pregătirea mașinii pentru o călătorie lungă este esențială pentru a evita problemele pe drum și […]
Cum sa alegi un model de tractor bun pentru nevoile tale
Alegerea unui model de tractor potrivit pentru nevoile tale implica mai multi factori importanti. Iata […]
Cum să plătești impozitul auto online
Cel mai probabil, ca adult, te-ai confruntat cu plata de taxe și impozite la stat. […]

Sinonime...

Copyright 2023 © Explicativ.ro