Cu totii iubim o cina buna la cuptor, dar una dintre partile noastre preferate este intotdeauna reteta de rata savuroasa. Este o carne atat de bogata si de aromata incat iese perfect in evidenta fata de toate celelalte carnuri pentru cina la cuptor. Cu toate acestea, exista atat de multe moduri diferite de a gati rata, deci care este preferatul dumneavoastra? Va place prajita cu portocale si miere? Sau o preferati in amestec? Poate ca sunteti mai degraba genul de persoana care prefera sa o confieze?
Prajirea pieptului de rata este un mod foarte simplu de a obtine ce e mai bun din aceasta bucata delicioasa de carne. O modalitate buna de a incepe este sa taiati pieptul in doua pe lungime pentru a crea 2 portii mai subtiri. Apoi, asezonati rata cu sare si piper inainte de a o praji intr-o tigaie cu putin ulei. Un piept de rata va dura in jur de 4 minute pe fiecare parte, dar, ca regula generala, cu cat pieptul este mai gros, cu atat mai mult va trebui sa il prajiti mai mult timp. Este important sa nu supraaglomeram tigaia atunci cand prajim pieptul de rata. Pastrati bucatile de rata separate cu putin spatiu, astfel incat fiecare portie sa aiba suficient loc pentru ca grasimea sa se scurga.
Rata trebuie gatita intotdeauna in sange sau la foc mediu pentru a va asigura ca obtineti o carne frageda. Inainte de prajire, asigurati-va ca rata este mai intai complet decongelata. Pastrati intotdeauna pielea pe ea atunci cand prajiti sau fierbeti o rata pentru a o ajuta sa ramana umeda si pentru a-i pastra aroma. Folositi intotdeauna o tava de prajit sau o caserola pentru a prinde sucul care se scurge din rata in timp ce aceasta se gateste. Acesta poate fi apoi folosit pentru a face un sos delicios. O modalitate buna de a preveni uscarea ratei este sa turnati putina apa in tava de prajit dupa ce rata s-a gatit timp de 45 de minute.