fbpx
Cum se gateste Rata

Cum se gateste Rata?

Cu totii iubim o cina buna la cuptor, dar una dintre partile noastre preferate este intotdeauna reteta de rata savuroasa. Este o carne atat de bogata si de aromata incat iese perfect in evidenta fata de toate celelalte carnuri pentru cina la cuptor. Cu toate acestea, exista atat de multe moduri diferite de a gati rata, deci care este preferatul dumneavoastra? Va place prajita cu portocale si miere? Sau o preferati in amestec? Poate ca sunteti mai degraba genul de persoana care prefera sa o confieze?

Prajirea pieptului de rata este un mod foarte simplu de a obtine ce e mai bun din aceasta bucata delicioasa de carne. O modalitate buna de a incepe este sa taiati pieptul in doua pe lungime pentru a crea 2 portii mai subtiri. Apoi, asezonati rata cu sare si piper inainte de a o praji intr-o tigaie cu putin ulei. Un piept de rata va dura in jur de 4 minute pe fiecare parte, dar, ca regula generala, cu cat pieptul este mai gros, cu atat mai mult va trebui sa il prajiti mai mult timp. Este important sa nu supraaglomeram tigaia atunci cand prajim pieptul de rata. Pastrati bucatile de rata separate cu putin spatiu, astfel incat fiecare portie sa aiba suficient loc pentru ca grasimea sa se scurga.

Rata trebuie gatita intotdeauna in sange sau la foc mediu pentru a va asigura ca obtineti o carne frageda. Inainte de prajire, asigurati-va ca rata este mai intai complet decongelata. Pastrati intotdeauna pielea pe ea atunci cand prajiti sau fierbeti o rata pentru a o ajuta sa ramana umeda si pentru a-i pastra aroma. Folositi intotdeauna o tava de prajit sau o caserola pentru a prinde sucul care se scurge din rata in timp ce aceasta se gateste. Acesta poate fi apoi folosit pentru a face un sos delicios. O modalitate buna de a preveni uscarea ratei este sa turnati putina apa in tava de prajit dupa ce rata s-a gatit timp de 45 de minute.

Alte articole interesante...

Cum se prepară cafeaua excelentă
Cafeaua, o băutură universală îndrăgită, variază enorm în funcție de soi, metodă de preparare și […]
Cum să faci un cappuccino perfect la tine acasă
Un cappuccino autentic nu este doar o băutură, este o experiență. Originar din Italia, acest […]
reteta de fasole batuta
Fasolea bătută este un deliciu care aduce aminte de bucatele tradiționale românești, de prânzurile la […]
Cum se prepara un ceai verde
Pentru a prepara un ceai verde gustos si aromat, urmati acesti pasi de baza: Alegeti […]
Cum se consuma catina
Exista mai multe modalitati prin care puteti consuma catina: Fructe proaspete: Fructele de catina pot […]
Cum sa faci o limonada in 6 pasi simpli
Limonada este o bautura racoritoare si revigoranta care are la baza lamaia, un fruct cunoscut […]
Reteta simpla de ciorba de legume
Iata o reteta simpla de ciorba de legume: Ingrediente: 2 cartofi mari 2 morcovi 1 […]
Cum se face inghetata de vanilie
Iata o reteta simpla pentru a face inghetata de vanilie: Ingrediente: 500 ml lapte gras […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro