fbpx
Cum se gateste pastrama de oaie

Cum se gateste pastrama de oaie

Pastrama poate fi considerata cea mai faimoasa mancare stradala din bucataria romaneasca, desi astazi suntem mai obisnuiti sa ne gandim la ea ca la o mancare stradala clasica americana, datorita faimei pe care a capatat-o la nivel international dupa ce a aparut in filmul "Cand Harry a intalnit-o pe Sally" din 1989.

Ingrediente pentru 4 persoane

  • 800 g de carne de oaie
  • 3 catei de usturoi
  • 30 g piper negru
  • 10 g de pudra de ardei dulce
  • 10 g seminte de coriandru
  • 6 cuisoare
  • 10 g seminte de mustar
  • 2 frunze de dafin, tocate
  • un praf de ardei iute tocat marunt
  • scortisoara si ghimbir
  • sare dupa gust
  • 1 l apa rece

Mod de preparare pentru pastrama de oaie

Se prepara saramura intr-o cratita cu apa si se adauga toate condimentele, cu exceptia piperului negru, se aduce la fierbere si se lasa sa se raceasca, apoi se maseaza bucata de carne si se scufunda in saramura, dupa care se acopera cu un capac. Se lasa la inmuiat cel putin 8 ore, se poate lasa peste noapte, dar se poate lasa si 24-48 de ore in saramura. Odata scoasa din saramura, pastrama trebuie acoperita superficial cu sare si piper negru si apoi gatita pe gratar timp de aproximativ 3 ore, pana cand ajunge la 85 de grade Celsius la miez. Alternativ, se poate coace la cuptor, invelind-o in mai multe straturi de folie de aluminiu si facand gauri cu o furculita. Temperatura cuptorului trebuie sa fie de aproximativ 150°C, iar timpul de gatire de aproximativ 3 ore (intorcand pastrama la jumatatea timpului de gatire). La servire, pastrama trebuie taiata in felii subtiri, insotita de paine integrala sau de secara, legume si mustar.

Informatii nutritionale pe portie

Caloriile din pastrama depind de procentul de grasime din carne. Ar trebui sa se foloseasca carne semigrasa. Caloriile vor fi putin mai mari, dar limitati caloriile condimentelor si veti avea in continuare un fel de mancare echilibrat.

Alte articole interesante...

Cum se fac, castraveții murați la soare
Castraveții murați la soare sunt o delicatesă tradițională, populară în multe regiuni. Procesul de murare […]
Cum se face frăgezirea cărnii de găină de țară
Frăgezirea cărnii de găină de țară este un proces important, deoarece aceasta tinde să fie […]
Cum se face maioneza
Maioneza este un sos cremos și bogat, care adaugă o savoare distinctă multor preparate culinare. […]
Cum se fac găluștele
Găluștele sunt un preparat tradițional și versatil, prezent în multe bucătării ale lumii. În România, […]
Cum se face coliva
Coliva este un preparat tradițional ortodox, specific ritualurilor religioase din România și alte țări est-europene. […]
Cum se face Mămăliga
Mămăliga este un preparat tradițional românesc, simplu, dar delicios, care a fost de-a lungul timpului […]
Cum se prepară o Pizza Margherita
Pizza Margherita este un simbol al culinariei italiene, recunoscută pentru simplitatea și puritatea ingredientelor sale […]
Cum se prepară o Pizza Crudo Rucola
Pizza Crudo Rucola este o delicatesă culinară care îmbină savoarea unică a prosciutto crudo cu […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro