fbpx
Cum se gateste leurda

Cum se gateste leurda?

In loc sa consumati leurda doar in salate sau supe, gasiti alte abordari inedite pentru a o include in masa dumneavoastra. Aici se gasesc cateva moduri de a gati leurda, altele decat in salate sau supe!

Leurda sau usturoiul salbatic, asa cum mai este cunoscut, ofera o multime de avantaje organismului si este foarte ieftina. Acum este momentul perfect pentru a beneficia de aceasta verdeata care curata sangele si protejeaza ficatul. Aroma sa subtila de usturoi si gustul sau delicat pot fi folosite pentru a va imbogati salatele si supele.

Este timpul sa aflati cum sa gatiti leurda in alte moduri pentru a profita la maximum de nutrientii sai, daca v-ati limitat sa il consumati in salate, supe si alte feluri de mancare. Iata cateva dintre beneficiile pentru sanatate ale leurdei si cum sa o preparati!

Leurda este o sursa excelenta de potasiu, magneziu, fier, cupru, calciu, vitaminele A si C, vitaminele B si fibre. Cele mai importante beneficii ale consumului de leurda sunt:

  • detoxifica organismul;
  • protejeaza ficatul;
  • curata sangele;
  • scade colesterolul nociv si protejeaza inima de boli;
  • curata rinichii si previne problemele renale;
  • previne bolile respiratorii datorita alicinei;
  • combate astenia de primavara.

Leurda poate fi preparata intr-o varietate de moduri pentru a nu va plictisi de aceleasi retete, fie ca preferati supa de leurda sau salatele pe baza de leurda. Leurda este o alternativa delicioasa si sanatoasa! Un pesto de leurda este o alternativa excelenta la pesto-ul traditional atunci cand cautati o alternativa sanatoasa si gustoasa la sos. S-ar putea sa va surprinda sa stiti ca leurda este o sursa excelenta de proteine. Aceste frunze proaspete de leurda pot fi folosite pentru a imbunatati chiftelele de legume facute din naut, linte si seminte de floarea-soarelui, oferind o aroma delicata de usturoi, in functie de cantitatea de leurda pe care o adaugati.

Alte articole interesante...

Cum se prepară cafeaua excelentă
Cafeaua, o băutură universală îndrăgită, variază enorm în funcție de soi, metodă de preparare și […]
Cum să faci un cappuccino perfect la tine acasă
Un cappuccino autentic nu este doar o băutură, este o experiență. Originar din Italia, acest […]
reteta de fasole batuta
Fasolea bătută este un deliciu care aduce aminte de bucatele tradiționale românești, de prânzurile la […]
Cum se prepara un ceai verde
Pentru a prepara un ceai verde gustos si aromat, urmati acesti pasi de baza: Alegeti […]
Cum se consuma catina
Exista mai multe modalitati prin care puteti consuma catina: Fructe proaspete: Fructele de catina pot […]
Cum sa faci o limonada in 6 pasi simpli
Limonada este o bautura racoritoare si revigoranta care are la baza lamaia, un fruct cunoscut […]
Reteta simpla de ciorba de legume
Iata o reteta simpla de ciorba de legume: Ingrediente: 2 cartofi mari 2 morcovi 1 […]
Cum se face inghetata de vanilie
Iata o reteta simpla pentru a face inghetata de vanilie: Ingrediente: 500 ml lapte gras […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro