fbpx
Cum se gateste leurda

Cum se gateste leurda?

In loc sa consumati leurda doar in salate sau supe, gasiti alte abordari inedite pentru a o include in masa dumneavoastra. Aici se gasesc cateva moduri de a gati leurda, altele decat in salate sau supe!

Leurda sau usturoiul salbatic, asa cum mai este cunoscut, ofera o multime de avantaje organismului si este foarte ieftina. Acum este momentul perfect pentru a beneficia de aceasta verdeata care curata sangele si protejeaza ficatul. Aroma sa subtila de usturoi si gustul sau delicat pot fi folosite pentru a va imbogati salatele si supele.

Este timpul sa aflati cum sa gatiti leurda in alte moduri pentru a profita la maximum de nutrientii sai, daca v-ati limitat sa il consumati in salate, supe si alte feluri de mancare. Iata cateva dintre beneficiile pentru sanatate ale leurdei si cum sa o preparati!

Leurda este o sursa excelenta de potasiu, magneziu, fier, cupru, calciu, vitaminele A si C, vitaminele B si fibre. Cele mai importante beneficii ale consumului de leurda sunt:

  • detoxifica organismul;
  • protejeaza ficatul;
  • curata sangele;
  • scade colesterolul nociv si protejeaza inima de boli;
  • curata rinichii si previne problemele renale;
  • previne bolile respiratorii datorita alicinei;
  • combate astenia de primavara.

Leurda poate fi preparata intr-o varietate de moduri pentru a nu va plictisi de aceleasi retete, fie ca preferati supa de leurda sau salatele pe baza de leurda. Leurda este o alternativa delicioasa si sanatoasa! Un pesto de leurda este o alternativa excelenta la pesto-ul traditional atunci cand cautati o alternativa sanatoasa si gustoasa la sos. S-ar putea sa va surprinda sa stiti ca leurda este o sursa excelenta de proteine. Aceste frunze proaspete de leurda pot fi folosite pentru a imbunatati chiftelele de legume facute din naut, linte si seminte de floarea-soarelui, oferind o aroma delicata de usturoi, in functie de cantitatea de leurda pe care o adaugati.

Alte articole interesante...

Cum se fac, castraveții murați la soare
Castraveții murați la soare sunt o delicatesă tradițională, populară în multe regiuni. Procesul de murare […]
Cum se face frăgezirea cărnii de găină de țară
Frăgezirea cărnii de găină de țară este un proces important, deoarece aceasta tinde să fie […]
Cum se face maioneza
Maioneza este un sos cremos și bogat, care adaugă o savoare distinctă multor preparate culinare. […]
Cum se fac găluștele
Găluștele sunt un preparat tradițional și versatil, prezent în multe bucătării ale lumii. În România, […]
Cum se face coliva
Coliva este un preparat tradițional ortodox, specific ritualurilor religioase din România și alte țări est-europene. […]
Cum se face Mămăliga
Mămăliga este un preparat tradițional românesc, simplu, dar delicios, care a fost de-a lungul timpului […]
Cum se prepară o Pizza Margherita
Pizza Margherita este un simbol al culinariei italiene, recunoscută pentru simplitatea și puritatea ingredientelor sale […]
Cum se prepară o Pizza Crudo Rucola
Pizza Crudo Rucola este o delicatesă culinară care îmbină savoarea unică a prosciutto crudo cu […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro