In loc sa consumati leurda doar in salate sau supe, gasiti alte abordari inedite pentru a o include in masa dumneavoastra. Aici se gasesc cateva moduri de a gati leurda, altele decat in salate sau supe!
Leurda sau usturoiul salbatic, asa cum mai este cunoscut, ofera o multime de avantaje organismului si este foarte ieftina. Acum este momentul perfect pentru a beneficia de aceasta verdeata care curata sangele si protejeaza ficatul. Aroma sa subtila de usturoi si gustul sau delicat pot fi folosite pentru a va imbogati salatele si supele.
Este timpul sa aflati cum sa gatiti leurda in alte moduri pentru a profita la maximum de nutrientii sai, daca v-ati limitat sa il consumati in salate, supe si alte feluri de mancare. Iata cateva dintre beneficiile pentru sanatate ale leurdei si cum sa o preparati!
Leurda este o sursa excelenta de potasiu, magneziu, fier, cupru, calciu, vitaminele A si C, vitaminele B si fibre. Cele mai importante beneficii ale consumului de leurda sunt:
Leurda poate fi preparata intr-o varietate de moduri pentru a nu va plictisi de aceleasi retete, fie ca preferati supa de leurda sau salatele pe baza de leurda. Leurda este o alternativa delicioasa si sanatoasa! Un pesto de leurda este o alternativa excelenta la pesto-ul traditional atunci cand cautati o alternativa sanatoasa si gustoasa la sos. S-ar putea sa va surprinda sa stiti ca leurda este o sursa excelenta de proteine. Aceste frunze proaspete de leurda pot fi folosite pentru a imbunatati chiftelele de legume facute din naut, linte si seminte de floarea-soarelui, oferind o aroma delicata de usturoi, in functie de cantitatea de leurda pe care o adaugati.