Metoda pe care mamele cu siguranta o folosesc pentru a pregati ficatul la tigaie este simpla si delicioasa. Cum faceti ficatul de porc fraged si suculent fara sa-l faceti cauciucat si tare?
Ficatul este inca popular, dar toata lumea prefera ficatul de pasare, care este moale si fraged. Este inca posibil sa se gaseasca organe bune, dar oamenii doresc, de obicei, ficati care sa fie frageti ca untul si moi. Ei evita ficatul de porc sau de vita, deoarece este dur.
Pentru a gati ficatul, va fi nevoie de 500 g de ficat, 50 g de faina alba si un varf de cutit de sare si piper care se presara peste preparat. Este nevoie de asemenea de putin lapte.
Vom pregati mai intai un ficat de porc: se taie fiecare lob in jumatate transversal, apoi orizontal. Se pune ficatul intr-un castron si se acopera cu suficient lapte cat sa acopere tesutul hepatic. Se amesteca bine. Acoperiti castronul cu folie de plastic sau cu un capac si puneti-l la frigider timp de o ora. Laptele va indeparta amaraciunea ficatului, in timp ce ii va inmuia gustul. Puneti uleiul in tigaie, acoperind suprafetele cu 2 degete de ulei, nu mult, nu o baie de ulei, dar nici prea putin. Nu vom condimenta ficatul acum, ci la sfarsit, pentru ca acesta sa ramana suculent si moale. Se presara carnea cu piper proaspat macinat. Trecem fiecare bucata de ficat prin faina pentru a se mentine suculenta si umeda si pentru a forma o crusta crocanta. Cand uleiul este suficient de incins, puneti-l in tigaie. Temperatura trebuie sa fie corecta, nu prea fierbinte, deoarece se va arde la exterior si va fi insuficient gatit in interior.
Intepati ficatul pentru a vedea daca mai iese sange. Asigurati-va ca ficatul este bine prajit, intorcandu-l pe ambele parti. Inainte de a-l scoate din tigaie, presarati putina sare deasupra pentru a absorbi excesul de ulei. Puneti la dispozitie prosoape absorbante langa ficat pentru a absorbi excesul de ulei.