fbpx
Cum se gateste ficatul

Cum se gateste ficatul?

Metoda pe care mamele cu siguranta o folosesc pentru a pregati ficatul la tigaie este simpla si delicioasa. Cum faceti ficatul de porc fraged si suculent fara sa-l faceti cauciucat si tare?

Ficatul este inca popular, dar toata lumea prefera ficatul de pasare, care este moale si fraged. Este inca posibil sa se gaseasca organe bune, dar oamenii doresc, de obicei, ficati care sa fie frageti ca untul si moi. Ei evita ficatul de porc sau de vita, deoarece este dur.

Pentru a gati ficatul, va fi nevoie de 500 g de ficat, 50 g de faina alba si un varf de cutit de sare si piper care se presara peste preparat. Este nevoie de asemenea de putin lapte.

Vom pregati mai intai un ficat de porc: se taie fiecare lob in jumatate transversal, apoi orizontal. Se pune ficatul intr-un castron si se acopera cu suficient lapte cat sa acopere tesutul hepatic. Se amesteca bine. Acoperiti castronul cu folie de plastic sau cu un capac si puneti-l la frigider timp de o ora. Laptele va indeparta amaraciunea ficatului, in timp ce ii va inmuia gustul. Puneti uleiul in tigaie, acoperind suprafetele cu 2 degete de ulei, nu mult, nu o baie de ulei, dar nici prea putin. Nu vom condimenta ficatul acum, ci la sfarsit, pentru ca acesta sa ramana suculent si moale. Se presara carnea cu piper proaspat macinat. Trecem fiecare bucata de ficat prin faina pentru a se mentine suculenta si umeda si pentru a forma o crusta crocanta. Cand uleiul este suficient de incins, puneti-l in tigaie. Temperatura trebuie sa fie corecta, nu prea fierbinte, deoarece se va arde la exterior si va fi insuficient gatit in interior.

Intepati ficatul pentru a vedea daca mai iese sange. Asigurati-va ca ficatul este bine prajit, intorcandu-l pe ambele parti. Inainte de a-l scoate din tigaie, presarati putina sare deasupra pentru a absorbi excesul de ulei. Puneti la dispozitie prosoape absorbante langa ficat pentru a absorbi excesul de ulei.

Alte articole interesante...

5 retete rapide pentru cina de seara
1. Omletă cu legume și brânză Ingrediente: 4 ouă 1 ardei gras tăiat cubulețe 1 […]
Cum se fac, castraveții murați la soare
Castraveții murați la soare sunt o delicatesă tradițională, populară în multe regiuni. Procesul de murare […]
Cum se face frăgezirea cărnii de găină de țară
Frăgezirea cărnii de găină de țară este un proces important, deoarece aceasta tinde să fie […]
Cum se face maioneza
Maioneza este un sos cremos și bogat, care adaugă o savoare distinctă multor preparate culinare. […]
Cum se fac găluștele
Găluștele sunt un preparat tradițional și versatil, prezent în multe bucătării ale lumii. În România, […]
Cum se face coliva
Coliva este un preparat tradițional ortodox, specific ritualurilor religioase din România și alte țări est-europene. […]
Cum se face Mămăliga
Mămăliga este un preparat tradițional românesc, simplu, dar delicios, care a fost de-a lungul timpului […]
Cum se prepară o Pizza Margherita
Pizza Margherita este un simbol al culinariei italiene, recunoscută pentru simplitatea și puritatea ingredientelor sale […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro