fbpx
Cum se gateste ficatul de pui

Cum se gateste ficatul de pui

Ficatul de pui este un al doilea fel de mancare cu o aroma puternica si decisiva, excelent pentru cei care iubesc gustul carnii si nu dispretuiesc ficatul. Este o reteta ieftina si usor de preparat, care va permite sa variati dieta fara riscul de a va plictisi de retetele obisnuite.

Cum se alege ficatul de pui

Cumparati carne proaspata de la macelarul de incredere si asigurati-va ca ficatul are un aspect stralucitor si nu este deshidratat; nu trebuie sa aiba pete, ci trebuie sa aiba o culoare uniforma. Daca va decideti sa preparati aceasta reteta, cumparati ficateii de pui in aceeasi zi in care ii veti prepara, prospetimea ficatului este unul dintre elementele care determina succesul retetei.

Ingrediente

  • 600 g de ficat de pui
  • 2 cepe, de preferinta rosii
  • 1 pahar de vin alb sec
  • 3 linguri de ulei de masline extra virgin
  • salvie dupa gust
  • rozmarin dupa gust
  • masline dupa gust
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Mod de preparare

Se pun intr-o cratita ficatul, ½ pahar de vin rosu, ½ pahar de apa, condimentele si o mana de masline fara samburi si faramitate. Se lasa cateva intregi deoparte pentru garnitura finala. Pentru a-i da o aroma mai speciala, puteti folosi si sare. Se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand des cu o lingura, iar cand ficatul incepe sa absoarba tot lichidul, se adauga vin rosu. Daca sunteti la dieta sau vreti sa va supravegheati caloriile, va sugerez sa continuati sa completati cu apa. Adaugati uleiul la sfarsitul gatitului daca doriti o mancare mai usoara, altfel adaugati 1 lingura la sfarsit pentru a rumeni mai bine ficatul.

Proprietati nutritionale ale ficatului de pui

Acesta contine proteine cu o valoare biologica ridicata, adica contin toti aminoacizii esentiali in cantitati adecvate. Nu exista o lipsa de minerale, in special:

Alte articole interesante...

5 retete rapide pentru cina de seara
1. Omletă cu legume și brânză Ingrediente: 4 ouă 1 ardei gras tăiat cubulețe 1 […]
Cum se fac, castraveții murați la soare
Castraveții murați la soare sunt o delicatesă tradițională, populară în multe regiuni. Procesul de murare […]
Cum se face frăgezirea cărnii de găină de țară
Frăgezirea cărnii de găină de țară este un proces important, deoarece aceasta tinde să fie […]
Cum se face maioneza
Maioneza este un sos cremos și bogat, care adaugă o savoare distinctă multor preparate culinare. […]
Cum se fac găluștele
Găluștele sunt un preparat tradițional și versatil, prezent în multe bucătării ale lumii. În România, […]
Cum se face coliva
Coliva este un preparat tradițional ortodox, specific ritualurilor religioase din România și alte țări est-europene. […]
Cum se face Mămăliga
Mămăliga este un preparat tradițional românesc, simplu, dar delicios, care a fost de-a lungul timpului […]
Cum se prepară o Pizza Margherita
Pizza Margherita este un simbol al culinariei italiene, recunoscută pentru simplitatea și puritatea ingredientelor sale […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro