Ficatul de pui este un al doilea fel de mancare cu o aroma puternica si decisiva, excelent pentru cei care iubesc gustul carnii si nu dispretuiesc ficatul. Este o reteta ieftina si usor de preparat, care va permite sa variati dieta fara riscul de a va plictisi de retetele obisnuite.

Cum se alege ficatul de pui

Cumparati carne proaspata de la macelarul de incredere si asigurati-va ca ficatul are un aspect stralucitor si nu este deshidratat; nu trebuie sa aiba pete, ci trebuie sa aiba o culoare uniforma. Daca va decideti sa preparati aceasta reteta, cumparati ficateii de pui in aceeasi zi in care ii veti prepara, prospetimea ficatului este unul dintre elementele care determina succesul retetei.

Ingrediente

  • 600 g de ficat de pui
  • 2 cepe, de preferinta rosii
  • 1 pahar de vin alb sec
  • 3 linguri de ulei de masline extra virgin
  • salvie dupa gust
  • rozmarin dupa gust
  • masline dupa gust
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Mod de preparare

Se pun intr-o cratita ficatul, ½ pahar de vin rosu, ½ pahar de apa, condimentele si o mana de masline fara samburi si faramitate. Se lasa cateva intregi deoparte pentru garnitura finala. Pentru a-i da o aroma mai speciala, puteti folosi si sare. Se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand des cu o lingura, iar cand ficatul incepe sa absoarba tot lichidul, se adauga vin rosu. Daca sunteti la dieta sau vreti sa va supravegheati caloriile, va sugerez sa continuati sa completati cu apa. Adaugati uleiul la sfarsitul gatitului daca doriti o mancare mai usoara, altfel adaugati 1 lingura la sfarsit pentru a rumeni mai bine ficatul.

Proprietati nutritionale ale ficatului de pui

Acesta contine proteine cu o valoare biologica ridicata, adica contin toti aminoacizii esentiali in cantitati adecvate. Nu exista o lipsa de minerale, in special:

  • Fier
  • Zinc
  • Seleniu
  • Potasiu