fbpx
Cum se desfundă chiveta de la bucătărie

Cum se desfundă chiveta de la bucătărie

Desfundarea chiuvetei de la bucătărie:

  1. Utilizarea unei ventuze: Plasați ventuza peste scurgerea chiuvetei și mișcați-o sus și jos pentru a crea un vid care poate trage obstrucția afară.
  2. Utilizarea unei sârme: Îndoiți un cablu sau un umeraș de sârmă pentru a face un cârlig la un capăt și încercați să scoateți orice obiecte sau resturi care blochează scurgerea.
  3. Utilizarea unei tije de scurgere: Aceasta este o tijă flexibilă, adesea cu o camera video la un capăt, care poate fi introdusă în țeavă pentru a elimina obstrucția.
  4. Utilizarea unui produs de desfundare: Acestea sunt disponibile în magazine și conțin substanțe chimice care dizolvă grăsimile și alte substanțe care blochează scurgerea. Utilizați aceste produse cu grijă, urmând instrucțiunile de pe etichetă și având grijă să nu vă iritați ochii sau pielea.
  5. Utilizarea unei soluții naturale: O alternativă mai sigură și mai ecologică este să turnați o ceașcă de bicarbonat de sodiu urmat de o ceașcă de oțet în scurgere. Lăsați amestecul să stea timp de 15-20 de minute și apoi clătiți cu apă fierbinte. Aceasta poate ajuta la dizolvarea obstrucției fără a deteriora țevile.

Menținerea curată a chiuvetei de la bucătărie:

  1. Clătirea regulată: Clătiți chiuveta după fiecare utilizare pentru a evita acumularea de resturi de alimente și grăsimi.
  2. Curățarea regulată: Curățați chiuveta cel puțin o dată pe săptămână cu detergent și o perie sau un burete. Asigurați-vă că curățați și în jurul și sub capacul de scurgere.
  3. Utilizarea unui filtru de scurgere: Acesta poate ajuta la prinderea resturilor de alimente și la prevenirea obstrucționării țevilor.
  4. Evitarea aruncării grăsimilor și uleiurilor în chiuvetă: Acestea se solidifică la răcire și pot obstrucționa țevile. În schimb, colectați grăsimile și uleiurile într-un recipient separat și aruncați-le la gunoi.
  5. Folosirea regulată a unui agent de curățare pentru țevi: O dată pe lună, folosiți un produs de curățare pentru țevi sau o soluție naturală de bicarbonat de sodiu și oțet pentru a menține țevile curate și a preveni acumularea de reziduuri.

Prin urmare, este important să evitați aruncarea resturilor de alimente, grăsimilor și uleiurilor în chiuvetă, să folosiți un filtru de scurgere și să curățați regulat chiuveta și țevile pentru a preveni obstrucționarea și a menține chiuveta curată și funcțională.

Alte articole interesante...

Cum să menținem casa curată atunci când avem animale de casă
Ne iubim colegii de cameră blănoși, dar aceștia au, în general, obiceiuri de igienă diferite […]
cum se ascute un cuțit
Ascuțirea unui cuțit poate fi realizată folosind diverse tehnici și instrumente. Iată o metodă de […]
Cum anume se curӑțӑ și ȋntrețin ȋntr-un mod corect lenjeriile de pat din bumbac 100%, de calitate
Lenjeria de pat este importantӑ atȃt pentru confortul pe care ȋl ai ȋn timpul somnului, […]
Cum sa desfunzi ghiuveta de la baie
Desfundarea ghiuvetei de la baie poate fi realizata cu ajutorul urmatoarelor metode: Folosind o desfundator […]
Cum să alegi cel mai bun detergent
Cu toții ne dorim să trăim într-o lume mai sigură și mai curată, dar și […]
Cum să aranjați patul pentru a dormi mai bine
Calitatea somnului nostru depinde de un pat confortabil și primitor. Cearșafurile, pilotele și pernele pe […]
Cum să utilizați în siguranță echipamentele electrice în grădină
O grădină curată, îngrijită și frumoasă se bazează pe electricitate. Indiferent că dețineți o grădină […]
5 sfaturi pentru a alege cadoul perfect
În unele cazuri, alegerea cadoului perfect nu este întotdeauna ușoară. De fapt, fiecare persoană este […]

Sinonime...

Copyright 2023 © Explicativ.ro