Cum să utilizați în siguranță echipamentele electrice în grădină

Cum să utilizați în siguranță echipamentele electrice în grădină?

O grădină curată, îngrijită și frumoasă se bazează pe electricitate. Indiferent că dețineți o grădină de legume, o livadă sau ați apelat la un specialist în peisagistică pentru a vă amenaja grădina, fără electricitate planurile nu ar putea fi duse la îndeplinire. Aspersoarele moderne conectate la Wi-Fi, camerele de supraveghere care descurajează intrușii, fântânile arteziene, corpurile de iluminat de exterior și toate echipamentele pe care le folosiți pentru îngrijirea grădinii au nevoie de electricitate. Dacă în magazia de grădină ați depozitat deja o mașină de tuns iarba, un fierăstrău electric, un trimmer și alte echipamente electrice, atunci trebuie să știți care sunt măsurile pe care trebuie să le respectați pentru a beneficia de siguranță electrică atunci când vă amenajați și vă îngrijiți grădina.

Iată principalele instrucțiuni care trebuie respectate pentru siguranță electrică în grădină:

Utilizați un dispozitiv de curent rezidual

Un dispozitiv de curent rezidual este obligatoriu dacă utilizați diferite echipamente electrice în aer liber. Este vorba de un dispozitiv foarte sensibil care oprește electricitatea în cazul în care un cablu este tăiat și firele sub tensiune intră în contact cu apa sau cu o persoană. Dacă utilizați o mașină de tuns iarba care necesită conectare la priză, atunci un dispozitiv de curent rezidual este esențial. Întrerupe imediat circuitul și reduce riscul de șoc electric sau incendii electrice.

Depozitați echipamentele în siguranță

În mod ideal, ar trebui să dețineți o magazie sau o căsuță de depozitare în grădină, ferită de umiditate și alte condiții nefavorabile. Dacă nu dețineți o magazie, încercați totuși să depozitați toate echipamentele electrice într-un loc uscat și sigur. Înainte de a le utiliza, verificați întotdeauna dacă au suferit unele daune cauzate de apă sau de alți factori. De asemenea, este important să mențineți cablurile și conectorii în stare bună de funcționare. Curățați-le, uscați-le, examinați eventualele deteriorări, după care împachetați-le corespunzător pentru a contribui astfel la funcționarea lor pe o perioadă mai lungă de timp. O altă regulă foarte importantă pe care ar trebui să o respectați este să opriți și să deconectați înainte de a curăța sau de a repara echipamentele electrice.

 Utilizați cu atenție echipamentele electrice

Atunci când utilizați orice tip de echipament electric, în special o mașină de tuns iarba conectată la priză, acordați atenție cablului de alimentare și unde se află acesta pe măsură ce vă desfășurați activitatea. Astfel, veți evita tăierea accidentală a cablului atunci când tundeți iarba.

Examinați iazul

Dacă dețineți un mic iaz în grădină, atunci apelați la ajutorul unui electrician autorizat care ar putea să efectueze o examinare amănunțită. O pompă de apă alimentată de la rețea instalată defectuos ar putea cauza răni membrilor familiei sau peștilor.

La rândul lor, corpurile de iluminat de exterior alimentate de la rețea trebuie instalate și întreținute corespunzător, pentru a evita orice tip de problemă. Achiziționați doar corpuri de iluminat pentru utilizare în aer liber, rezistente la apă. Verificați în mod regulat cablurile pentru a depista eventualele semne de deteriorare. Îndepărtați praful, frunzele și toate celelalte resturi de pe corpurile de iluminat și deconectați-le înainte de a schimba becurile.

Alte articole interesante...

intrerupatoarecoperta
În prezent, lumina electrică este un element indispensabil din viața cotidiană, asigurând vizibilitate, confort, siguranță […]
Cele mai elegante decorațiuni pentru living Accente care schimbă atmosfera
Livingul este inima casei, spațiul unde ne relaxăm, petrecem timp cu familia și primim oaspeți. […]
Cum se face întreținerea motocultoarelor și motosapelor
Motocultoarele și motosapele sunt utilaje esențiale pentru lucrările agricole și grădinărit, ajutând la pregătirea solului […]
Ce echipament de protecție îți trebuie atunci când sudezi
Sudura este o activitate care implică temperaturi ridicate, scântei, radiații și fum toxic, motiv pentru […]
Cum se folosesc culorile neutre în decorurile interioare
Culorile neutre sunt o alegere versatilă și atemporală în designul interior, oferind un fundal echilibrat […]
Pomișori și aranjamente realizate cu licheni naturali stabilizați. De ce să le alegi
Amenajarea interioară cu elemente vegetale este o tendință în vogă atât în spațiile private cât […]
Cum să alegi cele mai bune semințe de legume pentru grădina ta
Cultivarea legumelor din semințe este o activitate plăcută și benefică, care îți permite să te […]
Cum să înființezi o livadă de nuci sfaturi esențiale
Înființarea unei livezi de nuci poate fi o investiție pe termen lung și o sursă […]
Copyright 2023 © Explicativ.ro