Trăim într-o perioadă în care site-urile web devin o cerință în toate domeniile posibile. Spectrul de posibilități oferite de prezența pe internet a propriului site web este uriaș și este în continuă creștere. Crearea propriului site web poate părea dificilă la început. Este o muncă destul de complicată și în mai multe etape, care necesită o pregătire adecvată. De aceea, poate iei în calcul ideea de a te ocupa singur, dar nu știi de unde să începi. Te simți copleșit de enormitatea muncii care te așteaptă. Prin urmare, ai dori răspuns la o întrebare destul de importantă: Cum să faci un site web astfel încât să respecte standardele moderne?
Poate te întrebi dacă ai într-adevăr nevoie de un site web. La urma urmei, există multe oportunități de a te prezenta online. În primul rând, este vorba despre rețelele sociale.
Unele companii și organizații nu își creează propriile site-uri web, ci se concentrează pe rularea profilurilor de rețele sociale, de exemplu pe Facebook. Aceasta poate părea o strategie bună la început. Cu toate acestea, s-ar putea să descoperi rapid că ai ajuns într-o fundătură.
Pe de altă parte, nu este suficient să fii serios online. O pagină corporativă de pe un site de rețea socială are limitări serioase. Vei pune pe el doar informațiile permise de proprietarul site-ului. De asemenea, nu poți modifica aspectul grafic, ceea ce reduce parțial nivelul de recunoaștere a mărcii pe Internet.
Din acest motiv, merită să faci un site web. Cel mai simplu mod este să externalizezi această sarcină către o agenție specializată, precum https://www.servicii-website.ro/creare-website/.
Dar dacă vrei să te ocupi singur de crearea site-ului, din fericire, nu este un lucru imposibil, chiar și pentru persoanele care nu sunt competente în utilizarea programelor complexe de calculator.
Acesta este primul pas care pare atât de evident încât este adesea trecut cu vederea. Se întâmplă ca, în timp ce te întrebi cum să creezi un site web, uiți să răspunzi la o întrebare importantă: Ce rol are site-ul web și la ce este folosit?
Practic, se pot împărți site-urile în două categorii de pagini:
Este mai bine să planifici fiecare activitate complicată înainte de a începe. Nu este diferit în cazul proiectării platformelor www. Cum să faci un site web dacă nu știi ce este pe el? Acest lucru este practic imposibil. Prin urmare, este unul dintre cei mai importanți pași ai întregului proces. Cum arată în practică? Gândește-te ce elemente ar trebui să fie pe el. Va fi ușor pentru că ai stabilit deja scopul site-ului. De el va depinde ce elemente vor fi pe site-ul finit.
De ce? Fiecare platformă online necesită ceva diferit. Creezi proiecte de designer? Site-ul web ar trebui, de asemenea, să facă referire la acest lucru și să fie mai eficient. Ai propria ta companie de fotografie? Ar trebui să iei în considerare că vei posta o mulțime de fotografii. De asemenea, ar fi util să existe un formular de corespondență pentru potențialii clienți sau chiar întreaga filă „Contact”. Când creezi un plan, ar trebui să iei în considerare simplitatea și cât de intuitivă este deplasarea pe pagina pregătită.
Dar, chiar dacă unii dintre pașii și etapele creării unui website sunt simpli, trebuie să înțelegi încă de la început că, pentru a beneficia din plin de tot ceea ce îți oferă prezența online, este recomandat să externalizezi acest tip de servicii către o echipă cu experiență.