Deși puține persoane cunosc acest amănunt, portofelele reprezintă cartea noastră de vizită. De aceea, specialiștii recomandă să punem preț pe materialul acestui accesoriu, astfel încât să putem beneficia de rezistență la utilizare și un aspect mereu ca nou. Portofelele din piele sunt eticheta bunului gust și a eleganței la superlativ. Aceste accesorii și-au dobândit popularitatea, grație durabilității naturale a materialului și a esteticii impecabile. Deși pielea naturală are o durată de viață mai mare decât materialele sintetice, totuși acest avantaj nu ne scutește de grija privind procedura de curățare și îngrijire.
Mai departe, am pregătit pentru tine o serie de sfaturi cu ajutorul cărora, portofelul din piele naturală de la https://toronero.ro/ va arăta ca scos din cutie chiar și după câțiva ani de utilizare.
Soarele este cunoscut ca fiind dușmanul principal al produselor din piele naturală. Expunerea prelungită la soare a accesoriilor din piele usucă materialul de uleiurile protectoare și, din acest motiv, apar fisurile care conferă portofelului acel aspect uzat.
Limitează-te strict la bunurile esențiale. Dacă depășești capacitatea de stocare a portofelului, materialul este suprasolicitat, iar acest lucru duce la slăbirea cusăturilor și la întinderea materialului.
Poți folosi uleiurile de măsline, de floarea soarelui, sau cele presate la rece. Tot ce trebuie să faci este să masezi suprafața portofelului cu aceste uleiuri pentru a-i reîmprospăta luciul natural pe care îl avea inițial.
Ai grijă să cureți înainte accesoriul cu apă și săpun. Lasă-l să se usuce natural, testează uleiurile pe o porțiune mică și dacă se comportă pozitiv, atunci le poți aplica în totalitate.
Dacă observi că produsul prezintă o urmă cât de mică, acționează și curăță pata cât mai rapid. Ar fi indicat să apelezi la servicii de curățare profesionale, deoarece eliminarea petelor acasă poate fi dăunătoare.
Pentru petele superficiale, poți utiliza produse special dedicate îngrijirii pielii. Evită soluțiile de curățare pe bază de uleiuri minerale, alcool, precum și solvenții duri, acetonă, soluții pentru curățarea materialelor sintetice, sau cele care conțin petrol.
Păstrează mâinile mereu curate înainte de a folosi portofelul. Folosește frecvent șervețele umede sau geluri de curățare a mâinilor, atât pentru igiena personală, cât și pentru protecția accesoriilor din piele, fie că ne referim la genți, portofele sau borsete. Pielea naturală absoarbe uleiurile și lichidele cu care intră în contact, elemente care pot închide culoarea materialului, favorizând petele inestetice.
Îngrijirea excesivă a pielii naturale are un efect invers. Acest obicei grăbește uzura materialului. Soluția? Ai grijă să protejezi accesoriul de mediile murdare, astfel încât rutina de îngrijire și curățare să fie efectuată la anumite intervale regulate de timp.
Contactul materialului din piele cu umezeala conduce la deformări și generează apariția mucegaiului. Dacă te-a prins ploaia sau ai vărsat lichide în geantă, atunci scoate portofelul și lasă-l să se usuce natural sau folosește un prosop. Nu îl așeza pe calorifer și nici nu îl usca cu uscătorul de păr.
Neglijența și utilizarea continuă a portofelului sunt factori care favorizează apariția semnelor de uzură. Dacă alocăm câteva minute rutinei de îngrijire, atunci putem beneficia de estetica excepțională și rezistența superioară a acestui accesoriu atemporal.