După o naștere sau chiar două, proaspetele mămici se plâng de faptul că abdomenul lor este moale și nu le place ceea ce văd atunci când se uită în oglindă. Această pierdere de tonicitate începe în perioada post-partum, atunci când burtica este încă voluminoasă. Numeroase sunt cele care se întreabă dacă este sau nu bine să folosească o centură abdominală postnatală și cum se folosește aceasta din urmă.
Este normal ca în urma unei nașteri, o mămică să aibă o burtică mai proeminentă decât îaninte de sarcină. Această situație poate dura mai mult timp sau mai puțin, în funcție de fiecare persoană în parte. În cele nouă luni mușchii abdominali sunt supuși unor încercări grele. Revenirea la normal necesită timp și exerciții.
Ce este centura abdominală postnatală?
Centura abdominală postnatală este versiunea modernă pentru teacă. Este vorba despre un obiect dintr-un țesut elastic care are drept scop sculptarea siluetei feminine. Numeroase sunt mămicile care o folosesc după naștere.
Cum să folosești centura abdominală postnatală
Înainte de a achiziționa o centură abdominală postnatală este important să vorbești cu medicul sau cu moașa. O părere medicală avizată este importantă, deosebit de utilă deoarece îți va spune cum o poți utiliza și, la nevoie, cum să o alegi. Este important să știi că o centură abdominală postnatală nu trebuie să fie foarte strânsă. Și, este important ca centura abdominală să fie așezată la nivelul bazinului mai degrabă decât la nivelul taliei, astfel încât să nu apese prea tare pe organe.
Atunci când decizi să porți o centură abdominală postnatală după naștere, trebuie să știi că aceasta nu este de ajuns. Adesea, pe lângă centură trebuie să se folosească masaje și să se facă cât mai multă activitate fizică. Când este purtată, utilizatoarea trebuie să adopte o poziție adecvată și să încerce să nu se aplece prea mult, pentru a nu apăsa prea tare organele.
Este realizată din materiale care îi permit întinderea și fixarea pe abdomen, într-un mod extrem de plăcut și nedureros pentru o proaspătă mămică. O astfel de centură strânge mușchii afectați de o naștere, îi ajută să se refacă mult mai repede. În plus, ajută proaspăta mămică să aibă o poziție corectă în timp ce își hrănește copilul.
Este disponibilă în două moduri: centură cu prindere cu velcro și centură retractabilă. Modelele cu curele retractabile sunt mai ușor de purtat zilnic deoarece dispun de o structură compactă care oferă confort în timpul purtării. Curelele cu velcro pot comprima mai strâns abdomenul pe tot parcursul utilizării.
Care sunt avantajele și dezavantajele oferite de o centură abdominală postnatală?
Avantaje:
- O centură abdominală postnatală corectează postura și reechilibrează spatele;
- Diminuează senzația de gol din abdomen;
- Îi permite tinerei mămici să se miște cu mai multă ușurință în primele zile de la naștere;
- Atenuează durerile rămase în urma nașterii (în special în cazul nașterii cu cezariană);
- Îi permite tinerei mămici să se simtă mai bine în pielea sa, ascunzând burtica rămasă după naștere;
Dezavantaje:
- Este destul de greu de ascuns sub haine.
Ce este si de ce sa ai o gradina?
Ce este o gradina? O gradina este un spatiu amenajat in care sunt cultivate plante, [...]
mai
De ce se sparg cărbunii pentru narghilea?
Când vine vorba de cei mai potriviți cărbuni pentru o experiență grozavă de fumat narghilea, [...]
mai
Ce este sistemul imunitar si la ce foloseste?
Sistemul imunitar este un sistem complex si sofisticat al organismului, format dintr-o retea de organe, [...]
mai
Ce sunt Organele limfatice si la ce folosesc?
Organele limfatice sunt componente importante ale sistemului limfatic, care fac parte din sistemul imunitar al [...]
mai
Afla totul despre sistemul imunitar
Ce este sistemul imunitar? Sistemul imunitar reprezinta un complex de organe, tesuturi, celule si molecule [...]
mai
Ce este sinteza hemoglobinei?
Ce este sinteza hemoglobinei? Sinteza hemoglobinei este procesul prin care organismul produce si sintetizeaza moleculele [...]
mai
Ce este vitamina B6 si la ce foloseste?
Vitamina B6, cunoscuta si sub numele de piridoxina, este una dintre cele opt vitamine din [...]
mai
Ce este sezonul de iarna?
Sezonul de iarna este una dintre cele patru anotimpuri ale anului, situat intre toamna si [...]
mai