Cum sa devii DJ

Cum sa devii DJ

Un DJ asigura coloana sonora a petrecerii in baruri, cluburi de noapte, sali de concerte, petreceri, rave-uri si festivaluri de muzica. DJ-ii trebuie sa munceasca in mod constant pentru a-si perfectiona meseria si pentru a produce muzica noua sub nume propriu daca vor sa ramana competitivi. Ei trebuie sa aiba o dragoste si o cunoastere profunda a genului pe care l-au ales pentru a tine multimea pe ringul de dans.

Termenul "DJ" se referea initial la persoanele care lucrau la posturile de radio si care puneau discuri in direct (discuri de vinil), dar in prezent rolul s-a extins la scara larga pentru a-i descrie pe cei care mixeaza muzica din orice sursa inregistrata, cum ar fi viniluri, casete, CD-uri sau fisiere audio digitale, inclusiv muzica esantionata din alte surse. In timp ce primii DJ foloseau casetofoane si casete pentru a-si crea mixajele, in prezent exista software muzical specializat care le permite DJ-ilor sa asculte si sa prelucreze fisiere audio digitale.

Diferite tipuri de DJ se specializeaza in diferite domenii ale industriei muzicale; de exemplu, exista DJ care canta la nunti, evenimente private si corporative, in timp ce altii se specializeaza in producerea de mixuri muzicale sub propriul nume si canta in cluburi, la rave-uri si festivaluri. DJ-ii contemporani (de obicei incadrati in categorii muzicale precum House, Techno sau Hip-Hop) creeaza si mixeaza, de asemenea, propriile ritmuri, linii de bas si bucle, pe care rapperii le folosesc apoi ca fundal muzical pentru spectacolele lor live.

DJ-ii mixeaza in multe alte genuri, cum ar fi Dance Hall, Reggaeton si Dub, iar unii DJ canta. Unii "zgarie" discurile si folosesc echipamente specializate pentru a trece de la o piesa la alta sau chiar pentru a reda mai multe piese simultan.

Rolul si arta DJ-ilor a evoluat si s-a extins de-a lungul timpului si continua sa se dezvolte si sa se schimbe pe masura ce industria muzicala se schimba. Pentru a deveni DJ este nevoie de echipamentul potrivit, de cunostinte muzicale vaste, de multa munca si de perseverenta.

Cum sa devii un DJ

Pentru a reusi ca DJ este nevoie de un amestec de munca asidua, perseverenta, echipamentul potrivit si o biblioteca muzicala vasta.

  1. Trebuie sa ai echipamentul potrivit. Pentru a-si perfectiona calitatile, DJ-ii incepatori au nevoie mai intai de echipamentul potrivit. Acesta poate include computere portabile, o placa turnanta (Pioneer CDJ este un model standard in industrie), un mixer sau un controler DJ (Native Instruments Traktor Kontrol S4 este un model popular), boxe si un cablu de boxe XLR. Unii DJ, dar nu toti, folosesc, de asemenea, microfoane pentru MC-ing.
  2. Invata cum sa folosesti software-ul adecvat. O configuratie moderna de DJ include o serie de aplicatii software. Printre programele populare se numara Ableton Live, Virtual DJ, Rekordbox, Native Instruments Traktor si Serato DJ Pro. Familiarizarea cu aceste programe te va pregati pentru succes ca DJ.
  3. Creeaza o biblioteca muzicala mare. Iti poti crea o biblioteca muzicala prin intermediul suporturilor fizice, cum ar fi discuri si CD-uri, sau prin intermediul suporturilor digitale de pe un computer. De asemenea, poti utiliza un sistem digital de vinil iti va permite sa comuti intre vinilul analogic si fisierele digitale. Daca optezi pentru calea digitala, cauta biblioteci precum Beatport, SoundCloud si Traxsource.
  4. Perfectioneaza-ti abilitatile brute. Competentele de DJ includ operarea mixerelor, egalizarea (EQ) si invatarea modului de beatmatch (unde se aliniaza BPM, sau bataile pe minut, ale diferitelor piese). In calitate de DJ nou, este esential sa iti acorzi timp pentru a-ti perfectiona aceste abilitati.
  5. Extinde-ti conexiunile din industrie. DJ-ii de succes au conexiunile potrivite. Ori de cate ori este posibil, ar trebui sa faci cunostinta cu proprietari de cluburi sau organizatori de nunti care au nevoie de DJ profesionist. Daca ai prieteni in industrie care iti pot oferi ocazia de a cunoaste astfel de persoane, nu ezita sa le ceri ajutorul. La fel ca in cazul tuturor profesiilor, cunoasterea oamenilor potriviti contribuie in mare masura la construirea unei cariere de succes.
  6. Construieste un brand. Meseria de DJ este mai populara ca niciodata, ceea ce inseamna ca trebuie sa te distingi pentru a obtine un avantaj fata de concurenta. S-ar putea sa fie nevoie sa iti faci carti de vizita, sa dezvolti o audienta pe retelele de socializare si sa iti creezi o retea in forumurile online pentru a-ti construi un brand de DJ. Creeaza mixtape-uri gratuite pentru a face cunoscute abilitatile tale personale. Munceste mult acum pentru a putea culege roadele mai tarziu.

Daca toti pasii de mai sus ti se par coplesitori, ai putea alege un loc de munca ca asistent al unui DJ. Astfel, vei invata sa pregatesti echipamentul, inclusiv luminile si sonorizarea. De asemenea, ai putea lua cateva cursuri sau lectii particulare de la un DJ mai experimentat.

Pentru a te lansa in afaceri ca DJ, trebuie sa inveti despre afaceri si, in special, despre marketing. Infiintarea unei companii si atragerea de clienti (si fani) face parte din arta afacerii muzicale. Daca esti dispus si dornic sa depui munca necesara, este posibil sa iti construiesti o afacere solida ca DJ interpret, compozitor si producator si sa obtii venituri suficiente pentru a sustine un stil de viata decent.

Ce stil de viata are un DJ? Multi DJ lucreaza in noptile de weekend, cele mai populare nopti fiind cele de joi pana sambata. Turele sunt de obicei de cateva ore.

DJ-ii incepatori au, de obicei, slujbe de zi in domeniul muzical si incep prin a canta in seri mai lente, in timp ce DJ-ii foarte renumiti canta in fata unor multimi masive.

Alte articole interesante...

Cum se pregătește și cum de depozitează tutunul firicel
Cum se pregătește și cum de depozitează tutunul firicel? Tutunul firicel este una dintre cele mai populare forme de tutun vrac, […]
cărțile de dragoste
Trăim într-o lume plină de griji și responsabilități, iar cărțile de dragoste devin refugiul perfect […]
Cum să organizezi o petrecere reușită de Halloween
Organizarea unei petreceri de Halloween reușite necesită atenție la detalii, creativitate și un plan bine […]
Cum să fii în centrul atenției la aniversarea ta de 18 Ani
Aniversarea de 18 ani este un moment special, marcat de trecerea la maturitate și este […]
Rugăciune de Mulțumire către Dumnezeu
Doamne, Dumnezeule atotputernic, vin în fața Ta cu inima plină de recunoștință pentru toate binecuvântările […]
Invitații pentru un eveniment dublu
Organizarea unui eveniment dublu, cum ar fi o nuntă combinată cu un botez, poate fi […]
Cum se Folosește Busola
Busola este un instrument esențial pentru orientare în natură și navigație. Acest ghid detaliat vă […]
Top 5 lansete de crap pentru pescarii profesioniști
Pescuitul la crap este o activitate care necesită echipament specializat și de înaltă calitate pentru […]
Copyright 2022 © Explicativ.ro