fbpx
3.cumsacureticovoareleinmodeficient

Cum să cureți covoarele în mod eficient

Pentru menținerea curățeniei, a prospețimii și a igienei, curățarea și întreținerea covoarelor și a mochetelor este fundamentală, indiferent că vorbim despre covoarele din locuință sau despre mochetele de la birou, din hotel sau din alte spații comerciale.

Deoarece covoarele și mochetele sunt principala sursă de captare a prafului și a murdăriei aduse de încălțăminte dar și principala gazdă a scurgerilor, a petelor și a resturilor alimentare, îndepărtarea acestora și curățarea în profunzime este răspunsul pentru a le prelungi durata de viață dar și pentru a păstra mediul curat.

Cum să cureți covoarele în mod eficient

  1.  Analizează tipurile de covoare și de mochete pe care le ai. Indiferent de modul în care alegi să le cureți, este important să știi din ce materiale sunt realizate pentru a putea acționa cu produsele potrivite, fără să deteriorezi țesătura și fără să modifici culorile.  Fiecare tip de material poate reacționa diferit la produsele de curățare și la tehnicile de curățare utilizate, de aceea, la prima utilizare a oricărui produs, se recomandă testarea reacției țesăturii, într-o zonă mică din colțul covorului.
  2.  Aspiră în mod regulat covoarele și ori de câte ori este nevoie, pentru a împiedica ca murdăriile și petele să se impregneze în țesătură. Este recomandat să aspiri covoarele cel puțin de două ori pe săptămână în zonele cu trafic intens și o dată pe săptămână în restul locuinței. În funcție de gradul de murdărie, poți folosi aspiratoare simple uscate sau aspiratoare verticale, pentru îndepărtarea prafului. Aceste aspiratoare sunt ușor de manevrat și pot fi utilizate rapid pentru a menține covoarele curate și proaspete. Dacă vorbim și despre zone umede, atunci un aspirator umed uscat este alegerea potrivită. Datorită tehnologiei cu care este creat, acest tip de aspirator este extrem de eficient atât pentru îndepărtarea murdăriei umede cât și a prafului, a lichidelor și a așchiilor de metal. Pe de altă parte, dacă se dorește o igienizare și o curățare riguroasă, se poate utiliza un aspirator generator de abur. Acesta are capacitatea de a genera abur uscat care ajunge la temperatura de până la 185 grade, curățând și igienizând astfel covoarele și mochetele, până în adâncul țesăturii.
  3.  Curăța petele imediat ce au apărut pe covor, pentru a preveni impregnarea lor. Cu ajutorul unui burete și a unui detergent covoare dedicat diverselor tipuri de pete, vei putea îndepărta murdăria fără a strica țesătura sau a deteriora covorul. Curățarea petelor de pe covoare nu se face niciodată prin frecare, fără niciun produs special de curățare, deoarece pata se poate răspândi în acest mod. Desigur, petele se pot curăța și cu produse naturale, precum bicarbonatul de sodiu sau oțetul. Un amestec format din apă caldă și oțet alb, în proporție de 3:1, poate fi eficientă în îndepărtarea petelor și a mirosurilor neplăcute, pe când bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru a absorbi mirosurile și pentru a revigora fibra covorului. Indiferent de varianta aleasă, nu uitați să luați măsuri de protecție pentru a proteja podeaua de sub covor care se poate deteriora datorită substanțelor utilizate și a umezelii.

Odată îndepărtate petele, asigurați-vă că nu omiteți uscarea zonelor umede însă, fără a forța uscarea. O metodă eficientă este prin aerisire naturală. Deschideți ușile și ferestrele pentru a îmbunătăți circulația aerului sau instalați ventilatoare oscilante. Este important să nu permiteți accesul pe covor până când acesta nu este complet uscat.

Nu în ultimul rând, pentru a menține covoarele și mochetele curate, se poate lua în calcul și folosirea unor preșuri sau a unor covorașe de intrare, pentru a reduce cantitatea de murdărie direct pe covor.

Alte articole interesante...

Stickere de perete personalizate
Decorarea locuinței poate fi o activitate plăcută și creativă, iar stickerele de perete personalizate reprezintă […]
Cum se plantează Căpșunile
Căpșunile (Fragaria × ananassa) sunt printre cele mai populare fructe cultivate în grădini datorită gustului […]
Cum se plantează Avocado
Avocado (Persea americana) este o plantă tropicală populară datorită fructelor sale delicioase și nutritive. Cultivarea […]
Cum se plantează Tuia
Tuia (Thuja) este un gen de conifere care este extrem de popular în peisagistică datorită […]
salteanoua
Alegerea unei saltele poate părea o sarcină simplă, dar odată ce te confrunți cu varietatea […]
9fq2la5cyjgv7eh
Când vine vorba de a oferi cadouri de lux pentru evenimente speciale, puține lucruri pot […]
Cum să plantezi și să îngrijești un lămâi în ghiveci
Cultivarea unui lămâi în ghiveci este o modalitate minunată de a aduce aroma Mediteranei chiar […]
Cum să crești, înmulțești și îngrijești Gazania
Gazania, cunoscută și sub numele de "floarea soarelui african", este o plantă perenă iubită pentru […]

Sinonime...

Copyright 2024 © Explicativ.ro