fbpx

Cum este corect: N-am sau Nam?

Cum este corect, n-am sau nam? Aceasta este o intrebare interesanta ce poate sa provoace confuzie, mai ales daca incercam sa folosim corect gramatica si ortografia limbii romane.

Primul lucru pe care trebuie sa il exersam atunci cand intalnim aceasta intrebare este sa ne dam seama daca se refera la limba romana sau la alta limba, cum ar fi engleza. In limba romana, cuvintele „n-am” si „nam” sunt folosite pentru a exprima negatia. Cu toate acestea, varianta corecta este „n-am”. Aceasta varianta are sensul negativ al verbului, adica „nu am”.

Cu toate acestea, in limba engleza, cuvintele „n-am” si „nam” au sensuri diferite. Cuvantul „nam” inseamna „nu merge” sau „nu functioneaza”. Cuvintele „n-am” si „nam” nu ar trebui sa fie folosite in limba engleza, deoarece au sensuri diferite.

In concluzie, in limba romana, cuvintele „n-am” si „nam” sunt folosite pentru a exprima negatia. Cuvantul „n-am” este varianta corecta si ar trebui folosit atunci cand ne referim la limba romana. Cu toate acestea, in limba engleza, cuvintele „n-am” si „nam” nu ar trebui folosite, deoarece au sensuri diferite.