fbpx

Cum alegi îmbrăcămintea potrivită pentru copii

Rata de dezvoltare fizică și coordonarea variază de la copil la copil. În cazul majorității copiilor, rata de dezvoltare este foarte rapidă în primii ani. Până la împlinirea vârstei de 1 an, un copil se îngrașă în medie cu 5-7 kilograme și crește în înălțime cu aproape 20 de cm. Dată fiind această rată de creștere atât de rapidă, îmbrăcămintea va fi utilizată pe termen scurt. Deși copiii au nevoie de puține articole vestimentare, ar trebui ca părinții să opteze pentru haine fabricate durabil și din țesături de bună calitate.

Îmbrăcăminte recomandată pentru copiii de vârstă mică

Copiilor de vârstă mică rareori le place să fie îmbrăcați, așa că optați pentru acele modele de haine cu care vă puteți îmbrăca ușor copilul și pe care le puteți scoate cu aceeași ușurință. Evitați ținutele care sunt alcătuite din mai multe piese care trebuie puse pe rând și, de asemenea, ocoliți articolele prevăzute cu foarte mulți nasturi, fermoare sau capse. Pentru a reduce dificultățile la îmbrăcare, evitați hainele care trebuie trase peste cap. Puteți alege pulovere cu nasturi la umeri care vă ajută să vă îmbrăcați mai ușor copilul. Brațele și picioarele unui copil sunt ca cele ale unui adult, așa că nu încercați să trageți sau să răsuciți membrele copilului în tot felul de direcții incomode.

Iată câteva caracteristici cărora ar trebui să le acordați atenție atunci când achiziționați îmbrăcăminte pentru un copil de vârstă mică: deschideri frontale sau un guler amplu, elemente de fixare simple cum ar fi nasturi mari, fermoare mari prevăzute cu inele de tragere, o talie elastică în loc de curea, marcaje pentru identificarea față-spate, dreapta-stânga și buzunare ușor de utilizat.

Confortul este factorul cel mai important

Confortul este factorul cel mai important de luat în considerare atunci când alegeți îmbrăcăminte pentru copii. În special va trebui să acordați atenție temperaturii, restricțiilor și materialului.

Temperatura. Îmbrăcămintea confortabilă va permite absorbția și ventilația, astfel încât umiditatea corpului să se poată evapora cu ușurință. Țesăturile din bumbac și amestec de bumbac sunt absorbante și confortabile. În schimb, țesăturile 100% sintetice, care de obicei nu sunt absorbante, provoacă disconfort, mai ales pe vreme caldă. De asemenea, dacă folosiți frecvent scutece de unică folosință, acordați atenție confortului bebelușului, deoarece neschimbarea la timp a scutecului provoacă iritații.

Îmbrăcăminte restrictivă. Copiilor nu le place să poarte haine care le restricționează mișcarea. Îmbrăcămintea prea mică sau prea mare poate inhiba mișcarea corpului și poate interfera cu activitățile în care se implică copilul. Evitați mânecile prea largi sau prea strâmte, elasticele strânse și maletele sau bluzele foarte mulate la gât. De asemenea, trebuie evitată îmbrăcămintea prea mare care se poate răsuci în jurul corpului sau îmbrăcămintea prea lungă care poate împiedica copilul.

Texturi iritante. Țesăturile sintetice sau prea dure, elementele de fixare sau finisajele cusăturilor pot irita pielea sensibilă a unui copil. Optați pentru îmbrăcăminte din bumbac moale pentru copii sau pentru țesături din amestec de bumbac, confortabile și ușor de întreținut. Țesăturile tricotate sunt alegeri excelente, deoarece permit aerisirea, dar sunt călduroase, se mulează pe forma corpului fără a restricționa mișcările copilului, sunt moi și plăcute la purtare și se întind, ceea ce ușurează îmbrăcarea.