fbpx

Cosmeticele organice – de ce sunt cele mai căutate produse

Trăim într-o perioadă în care toată lumea a realizat că este foarte important sa acordăm atenție modului în care trăim, să alegem o alimentație sănătoasă și să folosim produse cât mai pure și mai naturale. În acest sens este foarte important ca și în cazul produselor de îngrijire și cele cosmetice să alegem aceeași cale, să ne îndreptăm către natural, astfel că acestea sunt mai prietenoase atât cu noi și pielea noastră, cât și cu mediul înconjurător. Produsele cosmetice organice sunt obținute prin procedee tradiționale și eco-friendly, adică la obținerea lor sunt utilizate extracte din plante care sunt crescute fără pesticide, chimicale, fertilizatori artificiali sau organisme modificate genetic. Produsele cosmetice organice sunt certificate de un organism autorizat, care, în urma unei analize complexe atestă dacă modalitatea prin care s-au obținut acestea a respectat standardele ECO, conform legislației în vigoare, iar aceste norme variază de la o țară la alta.

Ce conțin produsele cosmetice organice și de ce să le alegi pe acestea?

Produsele cosmetice organice conțin în primul rând emolienți naturali, cum ar fi glicerina vegetală, unturile, untul de shea sau uleiul de avocado. Apoi conțin extracte din plante care sunt bogate în nutrienți necesari pielii, cum ar fi antioxidanți, vitamine, grăsimi, omega 3, omega 6 și aminoacizi. Pe lângă acestea regăsim și surfactanți naturali, extrași din nucă de cocos sau trestie de zahăr și folosiți pentru a face mai multă spumă.

Coloranții naturali, pudrele exfoliante și uleiurile esențiale sunt alte câteva ingrediente care se regăsesc în aceste produse organice. Trebuie să știi că produsele cosmetice care nu sunt organice sunt adevărate cocktail-uri de produse chimice, care din păcate prin folosirea lor pe corp ajung și în organism. Printre efectele cele mai neplăcute pe care acestea le au se numără îmbătrânirea prematură a pielii, apariția eczemelor, iritațiilor și chiar a alergiilor, până la afectarea funcționării normale a anumitor organe și chiar cancer.

Producătorii de produse cosmetice organice nu folosesc ingrediente naturale doar la fabricarea lor, ci și când vine vorba de ambalaje, care sunt concepute pentru a fi prietenoase cu mediul. Printre cele mai folosite produse cosmetice organice se numără produsele de îngrijire cum ar fi gelurile de duș, șampoanele, balsamurile de păr, săpunurile, exfolianții, măștile de față, apele micelare, cremele de față, de zi și de noapte, loțiunile de corp și produse organice pentru machiaj cum ar fi rimelul, tușul pentru ochi, fondul de ten, rujul, fardurile de obraz și de pleoape.

De unde și cât de des îți cumperi produse cosmetice?

Magazinele specializate pe comercializarea produselor cosmetice vin în întâmpinarea clienților cu o gamă variată de produse organice, gamă pe care o poți găsi și în magazinele online, de exemplu https://www.organic.com.ro/ de unde îți poți comanda produsele preferate. Având în vedere că sunt naturale, acestea nu au o perioadă de valabilitate la fel de lungă precum au produsele cu un conținut mare de substanțe chimice, astfel că vei face cumpărături mai des decât dacă ai folosi ceva mai dăunător. Însă în mod sigur le vei folosi cu drag și vei avea nevoie să îți refaci stocul destul de des.

Alte articole interesante...

Lista de Seriale Turcesti
În ultimii ani, audiența internațională a serialelor turcești a crescut într-un ritm rapid, atât în […]
3 idei inedite care te pot inspira dacă organizezi ziua copilului tău în aer liber
De ziua sa, un copil își dorește cât mai mulți invitați, în special partenerii săi […]
Când apelezi la serviciile unei firme de curierat
Serviciile unei firme de curierat au devenit aproape indispensabile în contextul unei societăţi care se […]
Unde a aparut prima pizzerie
Lucru curios, de necrezut chiar pentru mulți oameni, istoria pizza este un străveche, care își […]
Ce fel de incaltari produce brand-ul Annely
Annely este o firma care produce incaltari de inalta calitate. Acestea sunt fabricate din piele […]
Cât de importantă este încălțămintea de protecție
În numeroase sectoare profesionale, încălțămintea de protecție este obligatorie pentru bunăstarea și siguranța angajaților și […]
5 articole vestimentare de bază de care aveți nevoie în această primăvară
Pe măsură ce așezăm în spatele dulapului hainele de iarnă și începem să ne punem […]
Care sunt motivele pentru care poţi alege să îmbraci copiii cu haine foarte colorate
Hainele sunt foarte importante pentru copii și pentru adulți. Ele sunt o formӑ prin care […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro