Trăim într-o perioadă în care toată lumea a realizat că este foarte important sa acordăm atenție modului în care trăim, să alegem o alimentație sănătoasă și să folosim produse cât mai pure și mai naturale. În acest sens este foarte important ca și în cazul produselor de îngrijire și cele cosmetice să alegem aceeași cale, să ne îndreptăm către natural, astfel că acestea sunt mai prietenoase atât cu noi și pielea noastră, cât și cu mediul înconjurător. Produsele cosmetice organice sunt obținute prin procedee tradiționale și eco-friendly, adică la obținerea lor sunt utilizate extracte din plante care sunt crescute fără pesticide, chimicale, fertilizatori artificiali sau organisme modificate genetic. Produsele cosmetice organice sunt certificate de un organism autorizat, care, în urma unei analize complexe atestă dacă modalitatea prin care s-au obținut acestea a respectat standardele ECO, conform legislației în vigoare, iar aceste norme variază de la o țară la alta.

Ce conțin produsele cosmetice organice și de ce să le alegi pe acestea?

Produsele cosmetice organice conțin în primul rând emolienți naturali, cum ar fi glicerina vegetală, unturile, untul de shea sau uleiul de avocado. Apoi conțin extracte din plante care sunt bogate în nutrienți necesari pielii, cum ar fi antioxidanți, vitamine, grăsimi, omega 3, omega 6 și aminoacizi. Pe lângă acestea regăsim și surfactanți naturali, extrași din nucă de cocos sau trestie de zahăr și folosiți pentru a face mai multă spumă.

Coloranții naturali, pudrele exfoliante și uleiurile esențiale sunt alte câteva ingrediente care se regăsesc în aceste produse organice. Trebuie să știi că produsele cosmetice care nu sunt organice sunt adevărate cocktail-uri de produse chimice, care din păcate prin folosirea lor pe corp ajung și în organism. Printre efectele cele mai neplăcute pe care acestea le au se numără îmbătrânirea prematură a pielii, apariția eczemelor, iritațiilor și chiar a alergiilor, până la afectarea funcționării normale a anumitor organe și chiar cancer.

Producătorii de produse cosmetice organice nu folosesc ingrediente naturale doar la fabricarea lor, ci și când vine vorba de ambalaje, care sunt concepute pentru a fi prietenoase cu mediul. Printre cele mai folosite produse cosmetice organice se numără produsele de îngrijire cum ar fi gelurile de duș, șampoanele, balsamurile de păr, săpunurile, exfolianții, măștile de față, apele micelare, cremele de față, de zi și de noapte, loțiunile de corp și produse organice pentru machiaj cum ar fi rimelul, tușul pentru ochi, fondul de ten, rujul, fardurile de obraz și de pleoape.

De unde și cât de des îți cumperi produse cosmetice?

Magazinele specializate pe comercializarea produselor cosmetice vin în întâmpinarea clienților cu o gamă variată de produse organice, gamă pe care o poți găsi și în magazinele online, de exemplu https://www.organic.com.ro/ de unde îți poți comanda produsele preferate. Având în vedere că sunt naturale, acestea nu au o perioadă de valabilitate la fel de lungă precum au produsele cu un conținut mare de substanțe chimice, astfel că vei face cumpărături mai des decât dacă ai folosi ceva mai dăunător. Însă în mod sigur le vei folosi cu drag și vei avea nevoie să îți refaci stocul destul de des.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.