fbpx
Cele mai bune uleiuri esențiale pentru rutina de îngrijire a tenului

Cele mai bune uleiuri esențiale pentru rutina de îngrijire a tenului

Cu totii ne dorim un ten radiant fara imperfectiuni fara cosuri, cuperoza ,riduri,un ten radiant plin de luminozitate care sa ne dea un sentiment de bine si incredere atunci cand ne uitam in oglinda.In acest scop un prim pas este sa ne ingrijim pielea in fiecare dimineata si seara  cu creme si lotiun cat se poate de naturale .Un ajutor inegalabil il ofera uleiurile esențiale  care au proprietăți miraculoase pentru sănătatea tenului. Pentru a beneficia în întregime de avantajele utilizării uleiurilor esențiale, trebuie să invatam sa le folosim in combinatii care sa ne ajute tenul sa fie curat si proaspat in fiecare zi.În primul rând, uleiurile esențiale trebuie diluate cu ulei purtător înainte de a se aplica pe piele intr-o dilutie de 1% sau maxim 1,5%. Poți adăuga câteva picături de ulei esențial înbogatind calitatile cremelor și loțiunilor pe care le folosești de obicei pentru îngrijirea tenului.

Uleiuri esențiale pentru toate tipurile de ten

Uleiurile esențiale reprezintă o sursă valoroasă de vitamine, minerale și antioxidanți, care ajută pielea să capete un aspect luminos, elastic și fără riduri, indiferent de vârstă.Putem alege dintr-o gama larga de uleiuri esentiale si uleiuri de dilutie , aici vom enumera cateva:

Uleiul esențial de Lavandă

Uleiul esențial de lavandă are efect de calmare și de tonifiere a pielii. Obține un amestec din ulei esențial de lavandă cu ulei purtător de argan, sâmburi de struguri sau jojoba și aplică-l pe tenul curat seara, înainte de culcare.

Intră pe https://amazingoils.ro/ și descoperă secretele binefăcătoare ale uleiurilor esențiale și dăruiește-i tenului un aspect sănătos în mod natural.

Uleiul esențial de Trandafir

Dacă ai tenul sensibil, combină uleiul esențial de trandafiri cu cel de mușețel sau geranium și un ulei purtător cu cocos,  argan sau jojoba. Folosește amestecul în fiecare dimineață înainte de crema de zi.

Uleiul esential de Arbore de Ceai

Acesta este renumit pentru proprietățile sale antibacteriene. Așadar, dacă ai tenul acneic, uscat sau gras, atunci creează un amestec din acest ulei esențial și un ulei purtător .O rezolvare rapida  a cosurilor este aplicarea directa pe zona afectata  a uleiului de arbore de ceai nediluat. De asemenea, uleiurile esențiale din Arbore de Ceai sunt indicate pentru diminuarea ridurilor, combaterea semnelor premature de îmbătrânire și pentru elasticitatea pielii.

Uleiul esențial de Lămâie

Uleiul esențial de lămâie impresionează prin aportul ridicat de vitamina C, motiv pentru care este folosit în rutina de combatere a semnelor de îmbătrânire. refacerea celulelor deteriorate ale pielii și prevenirea îmbătrânirii premature a tenului (antioxidant);

Poate fi folosit pentru curățarea tenului de acnee sau coșuri, îndepărtarea excesului de sebum. (detoxifiant, antiseboreic);

Uleiul esențial de semințe de Morcov

Semințele de morcov au un conținut ridicat de antioxidanți, care încetinesc procesul de îmbătrânire și de deteriorare a celulelor din piele.

Uleiul esențial de Rozmarin

Uleiurile esențiale de rozmarin sunt celebre pentru efectele antioxidante și antimicrobiene specifice plantei. Aceste proprietăți excepționale întârzie apariția ridurilor prin reducerea radicalilor liberi.

Uleiul esențial de Tămâie

Câteva picături din acest ulei ajută la atenuarea ridurilor fine și a cicatricilor. În plus, stimulează elasticitatea pielii și favorizează dezvoltarea de noi celule.

Uleiul esential de Davana

Uleiul esențial de Davana poate fi folosit și pentru a înfrumuseța pielea sau difuzat pentru a crea un mediu de bucurie și romantism.Acesta are un puternic efect antirid ,antioxidant.

Uleiul esential de Nagarmotha

1 picătura de ulei esenţial de cypriol nagarmotha incorporata In creme, lapte serumuri regenerante, antirid, ten gras, pentru acnee , imperfecţiuni ale pielii.

Uleul esential de Vetiver

Adaugat in creme, uleiuri vegetale sau lotiuni. Uleiul esential de vetiver este un ulei puternic hidratant, calmeaza pielea iritata si cotribuie la vindecarea leziunilor pielii.

Intr-o formula antirid, previne imbatranirea prematura, dar si estompeaza ridurile existente. Il puteti combina cu geranium, lamaie, petitgrain, lemn de trandafir.

Uleiul de Jojoba

Uleiul de jojoba este renumit pentru acțiunea sa de hidratare intensă, dar și pentru conținutul ridicat de vitamine și minerale. Uleiul esențial de jojoba tratează chiar și cele mai fine riduri, dar este de asemenea recomandat persoanelor care au tenul uscat.

Uleiul de jojoba hidratează în profunzime tenul, menține un nivel optim de umiditate, echilibrează secreția de sebum și păstrează un pH potrivit la nivelul pielii.

Uleiul de Cocos

Uleiul de cocos stimulează dezvoltarea de celule noi la nivelul pielii, care la rândul lor redau aspectul tânăr al tenului. Uleiul esențial de cocos vindecă cicatricile, ridurile și liniile fine lăsând tenul impecabil.

Uleiul de Argan

  •  Uleiul de argan are proprietăți remarcabile, care păstrează intacte toate principiile active ale sâmburelui bogat în acizi grași esențiali polinesaturați, tocoferoli, compuși fenolici antioxidanți și steroli.Este  cel mai bun ulei pentu ingrijirea oricărui tip de ten, în special al celui uscat, matur.
  • Ingrijirea pielii lipsite de tonus și elasticitate.
  • Tratamente anti-age și antirid.
  • In afecțiuni cutanate precum eczemele, dermatozele sau psoriazisul.
  • Pentru piele deteriorată, crăpată.
  • In caz de vergeturi preventiv sau pentru estomparea lor.
  • Protejarea pielii de efectele agresiunilor externe.
  • Regenerarea pielii după arsuri solare, cicatrici.

Uleiurile esențiale  sunt 100% naturale sunt obtinute prin distilare din frunze flori sau lemn, nu au adausuri nu au conservati ,daca acestea  sunt tinute in sticlute bine inchise departe de lumina directa a soarelui acestea isi pastreaza proprietatile ani de zile.

Alte articole interesante...

Cele mai bune pastile de tuse
Când te confrunți cu tusea, fie ea uscată sau productivă, alegerea celor mai bune pastile […]
Cum să slăbim sănătos
Cum să slăbim sănătos? Este una dintre cele mai frecvente întrebări pe care și le […]
Suplimente premium pentru gestionarea stresului și anxietății
Stresul și anxietatea sunt probleme comune în societatea modernă, afectând un număr tot mai mare […]
Ceai pentru Eliminarea Acidului Uric
Acidul uric este un produs secundar rezultat din descompunerea purinelor, compuși prezenți în multe alimente […]
Otita medie netratată sau tratată incorect sau incomplet poate duce la apariția unor complicații severe, […]
14ea32f0bd1f516b6d121b6311cd2eb1
Mărarul, o plantă aromatică apreciată în bucătăriile din întreaga lume, nu este doar un ingredient […]
Ai alergie la soare Iată ce trebuie să știi despre asta
Alergia la soare, cunoscută și sub numele de fotosensibilitate, este o reacție exagerată a sistemului […]
Cum să îți dai seama că ai tensiunea ridicată
Hipertensiunea arterială, sau tensiunea ridicată, este adesea numită "ucigașul tăcut" deoarece poate să nu prezinte […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro