ce inseamna heterosexual

Ce inseamna heterosexual

Heterosexualitatea inseamna atractia oamenilor pentru indivizii care au sex opus. Adica, barbatii care sunt atrasi de femei si femeile atrase de barbati sunt heterosexuale.

Chiar daca aceasta definitie este una destul de directa, atat in mediul online, cat si in mediul academic exista anumite discutii semnificative cu privire la ce inseamna mai exact heterosexualitatea. Sociologii, psihologii si expertii in studii de gen au discutat cu privire la faptul daca heterosexualitatea este genetica, asemenea culorii ochilor sau este o tendinta a ambelor genuri rezultata din mediul inconjurator. Intr-o schema mai larga, heterosexualitatea poate sa fie similara cu aprecierea anumitor alimente sau chiar a anumitor forme de media.

Totodata, mai multi indivizi care au diferite preferinte sexuale se identifica pe sine ca fiind heterosexuali. Aceasta categorie include atat persoane care sunt atrase de catre indivizii de sex opus, precum persoane care sunt atrase de ambele sexe, insa prefera sa intretina relatii intime doar cu persoane de sex opus. Totodata, din aceasta categorie fac parte si persoanele care incearca sa inlature tendintele homosexuale, cu ajutorul terapiei si care se identifica a fi heterosexuale.

Despre heterosexualii compulsivi

Acest termen este deseori utilizat in grupuri care includ indivizi a caror sexualitate sau gen se diferentiaza de tendintele heterosexuale. De cele mai multe ori, din aceste grupuri fac parte persoanele intersexuale, transgenderii, persoanele homosexuale si persoanele asexuale. Acest concept al heterosexualitatii compulsive este folosit in legatura cu conceptul de privilegiul heterosexual, anume un sistem de drepturi pe care persoanele heterosexuale le au si de pe urma carora beneficiaza. De cele mai multe ori, persoanele non-heterosexuale nu beneficiaza de aceleasi drepturi precum persoanele heterosexuale.

Printre cele mai comune exemple de heterosexualitate compulsive se numara si:

  • Asumptia ca proprii copii se vor casatori cu persoane de sex opus
  • Orele de educatie sexuala care prezinta in detaliu doar heterosexualitatea
  • Cultele religioase care trateaza heterosexualitatea ca si norma
  • Credinta ca oricine este heterosexual
  • Credinta ca heterosexualitatea este mult mai buna comparativ cu homosexualitatea

Totusi, raportat la cele prezentate anterior, oricine poate sa faca parte din trendul heterosexualitatii compulsive. Este important de mentinut faptul ca heterosexualii nu sunt homofobi, insa heterosexualitatea compulsiva poate sa fie un trend care contribuie la homofobie si care poate sa duca la marginalizarea persoanelor non-heterosexale. Mai mult de atat, indivizii care fac parte din acest trend se considera pe ei insisi superiori, comparativ cu persoanele non-heterosexuale.

Istoria heterosexualitatii

In realitate heterosexualitatea nu a fost intotdeauna o norma sau chiar o practica ce facea parte din modul de identificare a indivizilor. Asadar, in trecut comportamentul sexual al indivizilor nu era considerat o orientare. Asadar, termenul de heterosexual a fost introdus in vocabular, mult mai devreme, anume in secolul XX.

In ultimii ani, atat sociologii, cat si activistii de gen au pus accent pe faptul ca exista o anumita presiune sociala cu privire la conformarea catre normele heterosexualitatii, precum si o anumita prezumtie din partea societatii cu privire la faptul ca toti indivizii sunt heterosexuali. Acest fenomen este denumit a fi heteronormativitate.

Alte articole interesante...

Romania
România este o țară situată în sud-estul Europei, având o suprafață de 238.397 km² și […]
Funcțiile trigonometrice sunt fundamentale în matematică, având aplicații vaste în fizică, inginerie, informatică și alte […]
Ce înseamnă Socheres
"Socheres" este un termen din limba romani, limba vorbită de populația romă (sau romani). În […]
Ziua muncii
Ziua Muncii, cunoscută și sub numele de Ziua Internațională a Muncitorilor, este o sărbătoare anuală […]
Ziua națională a României
Ziua Națională a României este sărbătorită în fiecare an pe 1 decembrie. Această zi comemorează […]
Ziua pământului
Ziua Pământului este sărbătorită anual pe 22 aprilie și marchează aniversarea nașterii mișcării ecologiste moderne, […]
Ziua internațională a femeii
Ziua Internațională a Femeii, sărbătorită pe 8 martie în fiecare an, este o zi globală […]
Ziua îndrăgostiților
Ziua Îndrăgostiților, cunoscută și sub numele de Sfântul Valentin, este sărbătorită pe 14 februarie în […]
Copyright 2022 © Explicativ.ro