Cancerul este o boala infricosatoare, de care foarte multe persoane se tem, astfel ca intotdeauna preventia este cea mai potrivita mai ales cand vine vorba de o astfel de boala. Vizitele regulate la medic, un stil de viata sanatos si eliminarea factorilor nocivi din viata noastra pot evita complet aparitia unei astfel de boli. Totusi, exista posibilitatea ca aceasta boala sa fie si una ereditara, genetica, mostenita de la stramosi, mai ales in cazul persoanelor care au un istoric al familiei unde aceasta boala a facut victime. In special in cazul acestora, sfatul medicului este cel mai important pentru a se evita aparitia bolii.
In cazul in care te intereseaza subiectul, iar recent ai aflat de stadiile cancerului, iata ce inseamna stadiul 4 si ce trebuie sa stii despre acesta.
De cele mai multe ori stadiul 4 indica si extinderea celulelor canceroase de la locul unde au aparut initial, pe alte organe sau chiar zone. Asadar, acest stadiu este considerat a fi cel mai avansat si este denumit a fi cancer metastatic. Celulele canceroase care s-au raspandit si pe alte organe se numesc metastaze, iar doctorii le pot inlatura extrem de greu. Acest lucru face ca stadiul 4 sa fie cel mai dificil de tratat. Totusi, in anumite cazuri, inclusiv atunci cand pacientul se afla in acest stadiu, poate fi tratat. Un prim pas pentru un tratament reusit este reprezentat de planul nutritional realizat in functie de nevoile pacientului, eliminarea completa a factorilor de stres si odihna. Toate acestea sunt extrem de importante, mai ales atunci cand se doreste ca pacientul sa supravietuiasca.
Totodata, toate aceste practici trebuie sa fie aplicate impreuna cu o medicatie precisa, care este personalizata chiar de medicul oncolog care se ocupa in totalitate de un astfel de caz. De cele mai multe ori, este important sa se ia in calcul nevoile pacientului, in asa masura incat sa se poata prescrie cea mai potrivita medicatie. Impreuna cu medicul oncolog, pacientul poate sa depaseasca o astfel de boala.
Totusi, in timp ce anumite tipuri de cancer pot fi depistate direct in stadiul 4, altele pot fi depistate chiar la inceputul debutului bolii. Celelalte stadii sunt: 1, 2 si 3, iar acestea sunt caracterizate de modul in care celulele canceroase se regasesc in organism.
Stadiul 1 este reprezentat de debutul bolii si poate fi cel mai usor si rapid de tratat.
Cancerul poate fi depistat rapid, in urma unui control la medicul specialist. In functie de simptomatologie, cat si de modul in care te simti, poti sa apelezi la medic. Acesta va efectua toate testele necesare, va preleva probe si le va trimite catre laborator, pentru a vedea daca in organism se regasesc anumite celule canceroase. In acest mod, doctorii vor putea oferi un diagnostic clar cu privire la ceea ce se intampla in organism.
In functie de stadiul bolii, acestia vor putea prescrie medicatia esentiala si vor opta pentru procedurile care sunt potrivite, in asa masura incat pacientul sa se vindece.