fbpx
ce ar trebui sa stie mamele tinere despre alaptare

Ce ar trebui să știe mamele tinere despre alăptare

Alăptarea nu vine întotdeauna în mod natural proaspetelor mame sau bebelușilor. Unele mame pot avea nevoie de ajutor de specialitate și este în regulă. Alăptarea este o modalitate frumoasă și naturală pentru o mamă de a-și hrăni copilul, dar asta nu înseamnă că alăptarea este ușoară sau va „veni natural”. Indiferent dacă ești mamă pentru prima dată sau nu, iată câteva lucruri de care ar trebui să fii conștientă:

Alăptarea poate fi dificilă

Hrănirea este un instinct natural pentru bebeluși, dar natural și ușor nu sunt aceleași lucruri. Dacă alăptarea este dificilă, nu intra în panică. Încearcă să te relaxezi și să te bucuri de un contact liniștit piele pe piele înainte de hrănire și lasă copilul să preia conducerea. Prea multă îngrijorare și anxietate pot îngreuna procesul pentru amândoi. Dacă alăptarea este întotdeauna dificilă, totuși, ar trebui să cauți ajutor.

Nu te simți prost dacă îți hrănești copilul cu biberonul

Uneori, alăptarea nu funcționează din cauza fiziologiei sau nu este fezabilă din cauza programului tău de lucru. Asta nu înseamnă că ai eșuat. Dacă dorești să hrănești bebelușul cu biberonul, fie cu lapte matern, fie cu formulă, o poți face fără remușcări.

Căutarea ajutorului de la experți este normală

Consultanții în alăptare sunt profesioniști cu o mulțime de experiență. Dacă întâmpini o problemă, poți apela la acești experți. Ceea ce poate părea o problemă bizară pentru tine este probabil ceva ce un expert a văzut de zeci de ori, așa că nu ezita să întrebi.

Atât bebelușii, cât și mamele au nevoie de multă mâncare și somn

O dietă echilibrată este crucială pentru o producție sănătoasă de lapte. Mamele tind să producă cel mai bine atunci când mănâncă în jur de 1800-2200 de calorii pe zi, ceea ce se poate simți mult. De asemenea, timpul de liniște departe de stres și distragere a atenției este la fel de valoros pentru tine ca și pentru copilul tău, iar somnul de calitate pe timp de noapte ar trebui să fie o prioritate. Nu-ți fie teamă să accepți ajutorul familiei sau prietenilor, astfel încât să poți avea grijă mai bine de copilul tău, având grijă de tine.

Ar trebui să-ți asculți întotdeauna corpul

Dacă ai de-a face cu oboseală și durere, cuplată cu durere intensă la unul sau ambii sâni, este posibil să ai mastită - o infecție a sânilor. Acest lucru poate deveni destul de grav. Disconfortul prelungit la mamelon sau durerea fulgerătoare ar putea fi un canal obturat sau afte. Ca întotdeauna, nu ezita să îți contactezi medicul ginecolog, pediatrul sau consultantul în alăptare dacă simți că ceva nu este în regulă. În alăptare obișnuiește-te să porți cămăși și sutiene speciale.

Ia în considerare donarea de lapte suplimentar

Bebelușii prematuri și bebelușii născuți cu probleme grave de sănătate pot fi ținuți departe de mamele lor timp de câteva săptămâni. Bebelușii de la terapie intensivă care primesc lapte matern tind să aibă rezultate mai bune și spitalizări mai scurte. Așa că, în loc să arunci laptele suplimentar pe care îl ai, ia în considerare donarea lui bebelușilor care au nevoie de ajutor.

Alte articole interesante...

Cum se fac copiii
Reproducerea umană este un proces biologic complex care permite perpetuarea speciei. Implică o serie de […]
Crearea decorului ideal pentru un botez Elemente și inspirații
Botezul este un moment semnificativ și emoționant, marcând primul pas spiritual al unui copil și […]
Care sunt cele mai comune alergii la copii și cum le putem contracara
Alergiile la copii sunt o problemă de sănătate publică în creștere, afectând semnificativ calitatea vieții […]
Descoperă magia păturicilor Milestone pentru bebeluși transformă momentele unice în amintiri de neuitat
Fiecare zi alături de bebelușul tău este o aventură și cu siguranță îți dorești să […]
Alege inspirat magazinul de unde poți cumpăra îmbrăcămintea perfectă pentru copilul tău
Un magazin în care găsești articole vestimentare și accesorii pentru copii poate fi considerat un […]
Cum sa schimbati scutecul unui bebelus
Schimbarea scutecului unui bebelus este un proces simplu, dar minunat care poate contribui la crearea […]
Cum sa dati o petrecere de botez de vis
Idei de petrecere a botezului Botezul este un mod sacru de a primi un nou-nascut […]
Cum sa desenezi o fata
In special copiii mici adora desenele, iar parintii trebuie sa invete intotdeauna cum sa le […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro