fbpx

Cate calorii are tuica?

Tuica este una dintre cele mai populare bauturi alcoolice din Romania si, de-a lungul timpului, a devenit o parte importanta a culturii si traditiilor locale. Ea se prepara din fructe specifice zonei, cum ar fi prunele, macesele sau strugurii, fermentate si distilate apoi. In cazul in care tuica este produsa traditional, adaugarea altor ingrediente precum zaharul sau mierea este interzisa.

In ceea ce priveste continutul caloric al tuicii, acesta poate varia in functie de gradul alcoolului si de ingredientele utilizate. In general, tuica are un continut caloric destul de mare, deoarece este destul de bogata in carbohidrati si alcool, ambele avand un continut caloric ridicat. Pe langa acestea, tuica mai contine si alte substante nutritive, cum ar fi proteinele, grasimile, vitaminele si mineralele.

Acest continut caloric poate varia in functie de gradul alcoolului. Astfel, tuica cu grad alcoolic de 40% poate avea aproximativ 218 calorii la 100 de ml, in timp ce tuica cu grad alcoolic de 60% poate avea aproximativ 324 calorii la 100 de ml. Cantitatea de carbohidrati prezenta in tuica variaza in functie de gradul alcoolului. Tuica cu grad alcoolic de 40% poate contine aproximativ 19 g de carbohidrati la 100 de ml, in timp ce tuica cu grad alcoolic de 60% poate contine aproximativ 28 g de carbohidrati la 100 de ml.

In ceea ce priveste cantitatea de alcool prezenta in tuica, aceasta poate varia in functie de uzantele producatorului. Tuica cu grad alcoolic de 40% poate contine aproximativ 49 g de alcool la 100 de ml, in timp ce tuica cu grad alcoolic de 60% poate contine aproximativ 74 g de alcool la 100 de ml.

In concluzie, tuica are un continut caloric destul de ridicat, aproximativ 218-324 calorii la 100 de ml, in functie de gradul alcoolului si de ingredientele utilizate. Cantitatea de carbohidrati, proteine, grasimi, vitamine si minerale prezenta in tuica poate varia in functie de producator. Cantitatea de alcool prezenta in tuica poate varia in functie de uzantele producatorului.