fbpx
Cate calorii are slanina

Cate calorii are slanina?

Slanina este una dintre cele mai populare ingrediente din bucataria romaneasca si este unul dintre alimentele preferate de multi oameni. Slanina este o carne afumata si este obtinuta prin afumarea carcasei de porc. Acest proces de afumare se face pentru a prelungi durata de pastrare a carcasei, dar si pentru a-i da un gust specific si aromat.

Desi slanina este foarte gustoasa, se stie ca este un aliment gras si poate avea un continut ridicat de calorii. Astfel, este important sa stiti cate calorii are slanina. Daca vreti sa controlati greutatea corporala, trebuie sa fiti constienti de valoarea calorica a alimentelor pe care le consumati.

In general, slanina are un continut mare de grasimi saturate si calorii. Daca mancati 100 de grame de slanina veche, veti consuma aproximativ 690 de calorii. Acest lucru inseamna ca 100 de grame de slanina veche reprezinta aproximativ 30% din numarul total de calorii pe care le puteti consuma intr-o zi. In plus, aproximativ 80% din calorii provin din grasimi saturate, iar restul de 20% provin din proteine.

Cu toate acestea, va puteti controla numarul de calorii pe care le consumati din slanina prin alegerea tipului adecvat. Exista doua tipuri principale de slanina disponibila pe piata: slanina uscata si slanina proaspata. Slanina uscata are un numar mai mare de calorii, deoarece a fost prelucrata in prealabil pentru a prelungi durata de pastrare. Slanina proaspata este mai putin calorica, deoarece are un continut mai mic de grasimi saturate.

In concluzie, cate calorii are slanina depinde de tipul pe care il alegeti. Slanina veche are un numar mare de calorii si grasimi saturate, in timp ce slanina proaspata are un continut mai mic de calorii si grasimi saturate. Este important sa tineti cont de aceste informatii atunci cand alegeti sa consumati slanina.

Alte articole interesante...

Cercetarea şi dezvoltarea vaccinului antipoliomielitic este considerată una dintre cele mai importante realizări ale medicinei […]
Tutunul este o plantă cultivată pentru frunzele sale bogate în nicotină, care se consumă fie […]
Cartofii prajiti, una dintre cele mai populare si iubite gustari, reprezinta o inventie care a […]
Care sunt cele mai bune pastile pentru amețeli
Amețelile sunt o problemă comună care poate afecta pe oricine, indiferent de vârstă. Ele pot […]
Grupurile sanguine sunt una dintre cele mai importante descoperiri din domeniul medicinei, avand un impact […]
În lumea medicală, vaccinurile sunt considerate unele dintre cele mai importante descoperiri, având un impact […]
Pe teritoriul României, în anul 1595, pe timpul domniei lui Mihai Viteazul, a avut loc […]
Cine este pe bancnota de 100 lei
Bancnota de 100 lei românești nu este doar un simplu mijloc de tranzacție financiară, ci […]

Sinonime...

Copyright 2023 © Explicativ.ro