fbpx

Care este capitala Africii

Africa este un continent vast si divers, cu peste 50 de tari si o populatie de peste 1,2 miliarde de oameni. Cu toate acestea, nu exista o capitala oficiala a Africii. Dar, exista unele orase care sunt considerate ca fiind capitalele continentului.

Unul dintre aceste orase este Addis Ababa, capitala Etiopiei. Acesta este cel mai mare oras din Africa de Est si unul dintre cele mai importante centre economice si politice din continent. Addis Ababa gazduieste sediul Organizatiei Natiunilor Unite pentru Afaceri Economice si Sociale (UNECA), precum si sediul Uniunii Africane. Acesta este, de asemenea, sediul principal al Uniunii Africane si al Consiliului de Cooperare al Africii de Est.

Un alt oras important care poate fi considerat capitala Africii este Cairo, capitala Egiptului. Cairo este unul dintre cele mai vechi orase din lume si unul dintre cele mai mari centre economice si politice din Africa. Acesta gazduieste sediul Organizatiei Arabe pentru Cooperare Economica si Sociala (OACES), precum si sediul Arab League. Cairo este, de asemenea, sediul principal al Uniunii Africane si al Consiliului de Cooperare al Africii de Nord.

Un alt oras important care poate fi considerat capitala Africii este Abuja, capitala Nigeriei. Acesta este unul dintre cele mai mari orase din Africa si unul dintre cele mai importante centre economice si politice din continent. Abuja gazduieste sediul Organizatiei Natiunilor Unite pentru Dezvoltare si Securitate (UNDSS), precum si sediul Consiliului de Cooperare al Africii de Vest.

In concluzie, desi nu exista o capitala oficiala a Africii, exista mai multe orase care sunt considerate ca fiind capitalele continentului. Acestea includ Addis Ababa, Cairo si Abuja. Aceste orase sunt centre importante de economie si politica, gazduind sediile principale ale unor organizatii importante precum Organizatia Natiunilor Unite, Uniunea Africana si Arab League.

Alte articole interesante...

Care este diferenta dintre brumă și chiciură
Diferența dintre brumă și chiciură constă în condițiile meteorologice necesare pentru formarea lor, aspectul, structura […]
Care este diferenta dintre brufen și nurofen
Diferența dintre Brufen și Nurofen constă în principal în forma comercială, dozaj, indicațiile precise și […]
Care este diferenta dintre bronz și alamă
Diferența dintre bronz și alamă constă în compoziția lor chimică, proprietățile fizice și mecanice, aspectul, […]
Care este diferenta dintre bronșită și bronșiolită
Diferența dintre bronșită și bronșiolită constă în localizarea inflamației în căile respiratorii, grupul de vârstă […]
Care este diferenta dintre boia și paprika
Diferența dintre boia și paprika se regăsește în originea, tipul de ardei folosit, intensitatea aromei, […]
Care este diferenta dintre blog si vlog
Diferența dintre blog și vlog constă în principal în formatul de prezentare al conținutului, tehnicile […]
Care este diferenta dintre blog și site
Diferența dintre un blog și un site constă în structura, scopul, interactivitatea și frecvența actualizărilor, […]
Află de la specialiștii Explicativ.ro, ✨ Care este diferența dintre blender și mixer vertical și nu poți da greș niciodată.
Diferența dintre un blender și un mixer vertical constă în funcțiile lor, structura, tipurile de […]

Sinonime...

Copyright 2023 © Explicativ.ro