fbpx

Care este capitala Africii

Africa este un continent vast si divers, cu peste 50 de tari si o populatie de peste 1,2 miliarde de oameni. Cu toate acestea, nu exista o capitala oficiala a Africii. Dar, exista unele orase care sunt considerate ca fiind capitalele continentului.

Unul dintre aceste orase este Addis Ababa, capitala Etiopiei. Acesta este cel mai mare oras din Africa de Est si unul dintre cele mai importante centre economice si politice din continent. Addis Ababa gazduieste sediul Organizatiei Natiunilor Unite pentru Afaceri Economice si Sociale (UNECA), precum si sediul Uniunii Africane. Acesta este, de asemenea, sediul principal al Uniunii Africane si al Consiliului de Cooperare al Africii de Est.

Un alt oras important care poate fi considerat capitala Africii este Cairo, capitala Egiptului. Cairo este unul dintre cele mai vechi orase din lume si unul dintre cele mai mari centre economice si politice din Africa. Acesta gazduieste sediul Organizatiei Arabe pentru Cooperare Economica si Sociala (OACES), precum si sediul Arab League. Cairo este, de asemenea, sediul principal al Uniunii Africane si al Consiliului de Cooperare al Africii de Nord.

Un alt oras important care poate fi considerat capitala Africii este Abuja, capitala Nigeriei. Acesta este unul dintre cele mai mari orase din Africa si unul dintre cele mai importante centre economice si politice din continent. Abuja gazduieste sediul Organizatiei Natiunilor Unite pentru Dezvoltare si Securitate (UNDSS), precum si sediul Consiliului de Cooperare al Africii de Vest.

In concluzie, desi nu exista o capitala oficiala a Africii, exista mai multe orase care sunt considerate ca fiind capitalele continentului. Acestea includ Addis Ababa, Cairo si Abuja. Aceste orase sunt centre importante de economie si politica, gazduind sediile principale ale unor organizatii importante precum Organizatia Natiunilor Unite, Uniunea Africana si Arab League.

Alte articole interesante...

Cine a descoperit teoria lăţimilor de spectru minimal pentru funcţii? Teoria lăţimilor de spectru minimal […]
Descoperirea insulinei si penicilinei a fost un pas crucial in istoria medicinei moderne, care a […]
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii - Lucian Blaga Eu nu strivesc corola […]
Unul dintre cele mai fascinante mistere ale istoriei religiei este vindecarea codurilor biblice. Este un […]
Când se folosește semnul exclamării
Semnul exclamării (!) este un simbol de punctuație folosit pentru a exprima o gamă variată […]
Ce înseamnă antrepriza generală
Antrepriza generală este un concept esențial în industria construcțiilor și a dezvoltării imobiliare. Ea se […]
Ce este o casă nZEB
O casă nZEB (nearly Zero Energy Building) este o clădire proiectată și construită pentru a […]
ul Alcoolul este o substanță binecunoscută în societatea umană, care a fost descoperită cu mii […]

Sinonime...

Copyright 2023 © Explicativ.ro